Само в 7DniSofia.bg

ШОК: Искат да отнемат лиценза на ЦСКА!

цска

Четирима кредитори на ЦСКА са входирали преди няколко дни официална молба до ФИФА, чрез която се настоява да не се дава лиценз на червените за следващия сезон, пише Блиц Спорт.

Искането е отправено от адвокатите на бившите футболисти на фалиралия ЦСКА Сержиньо, Бернардо Тенгариня, Нилсон Антонио и на мениджъра Франсиско Морено.

Те са изтъкнали като мотив, че тимът от “Армията” не им се е издължил по спечелените дела във ФИФА и КАС.

БФС също е запознат със случая, тъй като кредиторите са изпратили копие на молбата и до тях.

Все още няма информация дали световната футболна централа ще удовлетвори искането на четиримата, които имат да получават над 1,5 млн. лева от ЦСКА.

Преди две седмици БФС, по нареждане на ФИФА, наложи на червените забрана за картотекиране на нови футболисти именно заради тези дела, припомня Спортал.

Тя ще бъде вдигната, когато клубът се издължи на кредиторите или двете страни постигнат договорка за разсрочено плащане. Към момента това не е сторено.

Въпреки неприятния казус, на този етап феновете на червените не би трябвало да се притесняват кой знае колко, тъй като ако клубът плати на играчите и мениджъра до 31 март, то със сигурност ще получи лиценз за следващия сезон.