Само в 7DniSofia.bg

Наглост: Тузар си направил басейн върху скали край Царево, а имотът му спирал достъпа до морето

областен управител бургас

Незаконен басейн, построен върху скали край морето в Община Царево, ще бъде премахнат, съобщи областният управител на Бургас проф.Мария Нейкова.

Басейнът е построен върху скали – публична държавна собственост, от притежател на ваканционен имот, който пък спирал достъпа до държавния имот, в който е изграден басейнът, поясни проф. Нейкова.

„Вече съм отправила запитване до кмета на Община Царево. Ще разберем кой е разрешил този строеж. Басейнът ще бъде премахнат, защото правилата трябва да важат за всички“, коментира областният управител на Бургас.

Проф.Нейкова не посочи кой е собственикът на незаконния басейн, тъй като в момента течала проверка. До разкриването на поредния незаконен строеж по Южното Черноморие се стигнало, след като преди известно време областният управител разпореди нарочна проверка, а поводът станаха т.н. летни сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в парк „Росенец“, предава 24 часа.

Какво още е свършила проф.Нейкова от както пое поста областен управител на Бургас, назначена от служебното правителство и по какви проекти се работи в областната администрация.