Само в 7DniSofia.bg

Владислав Горанов за издирвания джип: Изпълних полицейското разпореждане, не съм избягал!

Владислав Горанов

Бившият финансов министър Владислав Горанов е опитал да излезе от България с издирван джип. След като е бил спрян на граничен пункт „Калотина“ в петък около 18,30 часа, той е бил спрян от граничните полицаи и те го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка.

Това обяви БНТ. Според телевизията издирваната кола била BMW X7 и е управлявана от Горанов.

Вписването в масивите, че колата се издирва, било извършено от Русия. Граничните служители уведомили Горанов, че има проблем с колата и го помолили да отбие и да изчака за детайлна проверка. Той, обаче, направил обратен завой и се върнал във вътрешността на страната.

Няколко часа по-късно с друга кола и в компанията на собственик на голяма фирма за автобусни превози Горанов отново се върнал, преминал през граничния пункт и напуснал страната към Сърбия. Според документите, издирваният автомобил BMW X7 бил лизингов, а като ползвател бил вписан Горанов.

Полицията в момента издирва колата. От МВР потвърдили за „По света и у нас“, че извършват проверка за засечен автомобил на граничен пункт, който е вписан в информационните масиви като издирван и за неподчинение на полицейско разпореждане.

Не потвърдиха, но и не отрекоха участието на Владислав Горанов в случая. Проверяват се и действията на граничните полицаи, които са пуснали Горанов да излезе от страната при повторното му преминаване през граничния пункт.

Коренно различна версия от тази на МВР разказа обаче Владислав Горанов пред „24 часа“.

Първо автомобилът, с който бившият министър е пътувал, не е BMW, а „Тойота Лендкрузър“. Той бил закупен от Горанов през март 2020 г. на лизинг от „Мото Пфое“. Колата все още е на лизинг и е купена чисто нова, уточни Горанов пред „24 часа“.

На границата полицаите уведомили Горанов, че колата се издирва и му разпоредили да се върне към вътрешността на страната, а не да чака на пункта за изясняване, добави той. Заради това Горанов обърнал и стигнал до Драгоман. Там спрял джипа и звъннал на приятел, който да дойде да го вземе, за да продължи към сръбския град Димитровград.

След час човекът дойде и преминах границата абсолютно необезпокоявано, заяви Горанов. Именно вторият автомобил е това BMW, разказа бившият финансов министър.

Аз не се укривам и не съм избягал. Напротив изпълних полицейското разпореждане както ми бе дадено. И в момента съм в Сърбия и се прибирам в неделя, заяви още Горанов.

Той повтори, че е изпълнил всички указания на граничните полицаи да се върне към България с издирвания джип, а те го уверили, че ще уточнят произхода на колата с лизингодателите. Горанов повтори, че час след случката е преминал същият граничен пункт, за да излезе от България и не е бил спрян.