Само в 7DniSofia.bg

Петков и Василев са проект на Радев, с който забива нож в гърба на БСП?

Румен Радев Президент (9)

Официално е ясен съставът на новия служебен кабинет на Румен Радев. Трима министри от досегашното правителство не са в него – очаквано в новия състав не са Кирил Петков и Асен Василев. Освен тях е сменен и служебният министър на транспорта.

„Очевидно Петков и Василев правят заявка за нов проект. Запазването на Стойчо Кацаров е изненада, защото в здравеопазването има няколко висящи проблема, един от основните е ниският процент ваксинация“, коментира политологът Христо Панчугов в студиото на Bulgaria ON AIR.

„Въпросът е защо тези двама успешни министри се оттеглят“, попита политическият PR и писател Нидал Алгафари.

Според него зад евентуалния бъдещ политически проект на Петков и Василев стои президентът Румен Радев. Той заподозря, че двамата са използвали последните 4 месеца, за да си направят реклама на гърба на правителството.

„Смятам, че този проект беше замислен и подготвен от Радев с идеята те да оберат всички луфтове от градската десница, от БСП и от тези, които не излизат гласуват. Колкото и да обяснява Радев, че харесва БСП, той нямаше да направи това, с което ще отнеме гласове от левицата.

„Това е проект на Радев, изигран по добър начин. Ще видим дали ще направят голям бум на следващите избори или ще сменят Мая Манолова и Хаджигенов в бъдещото Народно събрание“, коментира Алгафари.

Панчугов отбеляза, че досега Петков и Василев не са говорили за политика.