Проф. Христова свали маската на Радев, срина го със земята: Рейтингът му е изкуствен

Проф.-Антоанета-Христова

Румен Радев е в доста сложна ситуация. Объркаха се предварителните планове на всички партии, включително и на президента. Сега се пренареждат картите и стратегиите. Това заяви пред Би Ти Ви политическият психолог проф. Антоанета Христова на въпрос за актуалната политическа ситуация в момента.

„Ако изборите са в 2 в 1 кампанията за парламента може да потисне кампанията на президента Радев. Не е сигурно, но има известен риск“, уточни тя. По думите й на държавния глава интересът е парламентарните избори да са след президентските.

„В момента сме в активна предизборна кампания“, категорична е проф. Христова.

„Радев искаше да има ново правителство, за да се забравят някои негативи на служебното правителство“, на мнение е политическият психолог. „Не бих коментирала рейтинга на Румен Радев в момента. Той е изкуствен, защото срещу него няма друг кандидат“, каза още тя.

Проф. Христова предупреди, че дебатът в парламента за актуализацията на бюджета ще бъде ожесточен и е възможно дори да не се стигне до приемане на актуализацията.

В предаването взе участие и политологът доц. Петър Чолаков. „Възможно е следващото служебно правителство да бъде сегашното правителство. Мисля, че изборите ще са 2 в 1“, сподели тоЙ.

„Авоарите на Борисов нарастват, защото другите политически партии допуснаха сериозни грешки. Може да се окаже, че той трябва само да стои, без да прави нищо“, заключи Чолаков.

Проф. Христова се съгласи с колегата си и добави, че рейтингът на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов се качва заради поведението на другите партии.