ГЕРБ въстана срещу Ива Митева, която отне думата на Десислава Атанасова, заседанието бе прекъснато

десислава атанасова

Сериозен скандал се разрази в парламента в началото на днешното заседание. Причината се оказа решението на Ива Митева да обяви вчерашното гласуване на законопроекта за НСО за нищожно, което доведе след себе си до поредица от процедури по начина на водене.

На трибуната излязоха част от представителите на ГЕРБ, които въстанаха срещу предложението на Митова и поискаха то да не се подлага на гласуване.

Митева обаче побърза с желанието си народните представители да преминат към гласуване на процедурното предложение, което разбуни духовете и Десислава Атанасова пожела да прочете декларация от името на групата. Оказа се обаче, че Атанасова иска процедура по начина на водене. Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ попита колко пъти ще се гласува въпросния законопроект, а Митева й спря микрофона.

„Г-жо председател, моля спазвайте правилника. Не може да има трето гласуване на един и същи законопроект“, скочи Атанасова. „Неудобно ми беше, когато ви накараха да напуснете залата за гласуване на кандидатурата ви за министър председател и отказа му в последния момент. Но сега спазвайте правилника“, призова лидерът на парламентарната група на ГЕРБ.

На трибуната излезе и депутатът от ГЕРБ Маноил Манев, който си размени реплики с представителя на „Има такъв народ“ Станислав Балабанов. „Не ми викай на „бе“, бе, колега. Когато кажеш „бе“, трябва да каже и „я“, а то боли“, изригна Манев по адрес на Балабанов.

Напрежението стигна дотам, че в залата настъпи хаос, а Митева прекъсна заседанието за 30 минути и свика Председателски съвет.