Само в 7DniSofia.bg

Борисов: Рашков ми връчи призовка за четвъртък (ВИДЕО)

Бойко Рашков ме призовава да се явя в четвъртък на разпит като лидерски победител в София за „снимане на сведения“. Трябвало да нося следните документи: лична карта и т.н.“, каза на пресконференция на ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов.

От ПП ГЕРБ дават ново изявление за медиите след края на изборите в неделя. „Днешният брифинг е продиктуван от гласуването му във всички негови измерения. И ако вотът в чужбина беше „гвоздеят на програмата“ на протестиращите партии, то нередностите там предизвикват редица въпроси“, каза Георг Георгиев.

„СИК получиха инструкции едва в петък. В секцията в Бурса IТ от турското училище поправяше машините. ЦИК като черна дупка погълна резултатите от чужбина. Има и секции без контролни разписки, има неразкрити секции. Поради некомпетентността на Цветозар Томов от ДБ са забравили да разкрият секции. Няма връзка с него-спинка ли, на вилата ли е?“, попита Георгиев.

Той разкри, че никой не може да се свърже с ЦИК в момента. „Искаме оставката на ЦИК – да поемат отговорност за изборната измама в чужбина. Хората бяха излъгани, нямаме информация от цели изборни секции“, добави председателят на МГЕРБ.

Участващият в брифинга Тома Биков каза, че Бойко Рашков явно е изчезнал заедно с изборната секция в Лондон. „Не могат да си включат телефона в момента. Спряха им разкритията след изборите. Стана ясно, че тези хора правиха кампанията на протесните партии, сега ги няма“.