Само в 7DniSofia.bg

Слави и хората му за народа: Хлебарки, животни!

Снимка_на_Слави_Трифонов

Обидите, заканите, че даже и заплахите за рязане на крайници от страна на хората на Слави Трифонов към народа не секват дори и след като от ИТН заявиха, че се чувстват победители и искат да управляват самостоятелно. Въпреки това сценаристите на мутренския бард от учиндол продължават да демонстрират невиждана омраза към съгражданите си и постоянно измислят нови обидни епитети.

Само за ден след изборите хората на Трифонов се разписаха с две атака срещу българите. Първата бе отправена вчера реплика по адрес на четвърт от гласувалите, които са дали вота си за ГЕРБ и са колкото избирателите и на ИТН. Сценаристът Драгомир Петров, който е анонимник за широката публика, но се оказа в листите на партията на Дългия се изцепи:

„Каква е разликата между животните и симпатизантите на ГЕРБ? Животните няма да си изберат най-простия да ги води“. Вместо да излезе от това му обаче Тошко Йорданов, опита да го надмине.

„Хлебарките се разбягват, лампата светна“, заяви той отново по повод на избирателите на ГЕРБ. Това е поредна подобна изцепка за него и очевидно Йорданов няма никакво намерение да излезе от ролята на драскач на кафяви скечове, въпреки, че отново ще е народен представител и има отговорности като такъв. Ако не друго, поне публично да спазва обществено приемлив тон, щом в живота очевидно е на доста по-ниско ниво.

Йорданов вече се отбеляза със заплаха за рязане на крайници към репортер, както и брутално псуваше журналистка в ефира на партийната телевизия.

Заради скандалното му изказване за хлебарките стотици граждани инициираха в социалните мрежи отворено писмо, което са изпратили до български и международни институции. В него те протестират срещу обидите към народа и недоумяват как народен представител може да си позволява такъв език, след като суверена е негов работодател. Те припомнят и атаката му срещу ГЕРБ, които пък нарече „терористи“.

Ето целия текст на писмото:

„Уважаеми Госпожи и Господа,

Повод за настоящето отворено писмо до всички Вас е безпрецедентното изказване на г-н Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ и сценаристите на „Шоуто на Слави“, че българските граждани и гласоподаватели са хлебарки, които са се разбягали.

Езикът на омразата и пошлостта е вече норма в българската политическа среда и медиите. Не за първи път лицето Тошко Йорданов си позволява да обижда, набеждава и внушава.

Свидетели сме как личност, прокламираща промяна и смяна на модела, си позволява да набеждава цели формации за терористи, а българските граждани и данъкоплатци да нарича хлебарки. Същите тези граждани и данъкоплатци, от чиито пари този субект взе и ще вземе партийна субсидия.

Най-страшното, което произтича от това елементарно показано на интелект или липса на такъв е, че нито една медия не обръща внимание и не пресича просташкото показване на нивото на етиката и морала засилили се към върха на държавата, а именно към управлението на същите тези български граждани, наричани хлебарки.

Крайно неприемливо е, че лидерите на останалите политически сили също остават мълчаливи поддръжници на тази гавра и подигравка с българските граждани и то само поради фактът, че се надяват втората политическа сила, а именно партия „Има такъв народ“ да ги удостои с коалиционно партньорство.

Това мълчаливо съгласие с тази гавра с българските граждани вече ясно показва, че българските медии са на последно място в света по свобода на словото и безпристрастност било то поради олигархични обвързаности или просто поради липса на качества.

Същото се отнася и до политическия елит в Република България, който е изпаднал в ступор. Дали от интелекта на партийците от Има такъв народ или от нещо друго е без значение.

Достойният човек, било то политик или не, живеещ в 21 век и в свят на технологичен бум и глобализация, не мълчи позорно пред хора като Тошко Йорданов и сценаристите на „Шоуто на Слави“.

Но това не го прави достойният, а в България има ли такива?“