Само в 7DniSofia.bg

20 месеца по-късно издирват убийците на млад мъж (СНИМКИ)

Бой

20 – месечна давност разследващите пуснаха за разпознаване кадри от охранителни камери , за да внесат яснота по случай на зверски побой над млад мъж, който в последствие е починал в болницата.

Трагичният за 25-годишният тогава Живко Пенков Пеев инцидент е станал след полунощ на 3 август 2019 година в центъра на Стара Загора пред денонощно работещо заведение за арабски специалитети.

Мъжът е бил буквално пребит и въпреки опитите на неврохирурзите от УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ умира на 24 август без да може да бъде разпитан.

Сигналът за случващото се е бил подаден своевременно на телефон 112 , разказват работещи в близост до мястото на трагедията, според тях жертвата е била гонена от нападателите си близо половин километър. Разпрата според техните сведения е започнала от вървежна дискотека, младият мъж е бил застигнат на пресечката на намиращата се тогава в ремонт главна улица „Цар Симеон Велики“ и „Парчевич“. Още същата заран за били прегледани и иззети записите от всички намиращи се в близост камери. Хората недоумяват защо едва сега, когато спомените им са в голяма степен избледнели на медиите се предоставят доста неясни кадри. Случаят не е бил поместен в ежедневния полицейски бюлетин за медиите , установи нарочна проверка в сайта на ОД на МВР – Стара Загора.

Живко е бил погребан от близките си на 26 август в старозагорското село Памукчии, от биячите няма й следа.

„Звучи абсурдно, разказахме всичко което знаехме, на няколко пъти сме ходили в полицията. Дори мислехме, че извършителите вече са осъдени, а то какво било…“, коментира една от свидетелките, която пожела да остане анонимна.Неин колега пък е категоричен, че убийците на младежа отдавна са „духнали“ от страната.

Родственица на убития на няколко пъти отправи призиви в социалната мрежа за разпространяване на кадрите с думите: ТОВА СА УБИЙЦИТЕ НА ПЛЕМЕНИКА МИ СЛЕД ПОБОЙ НА 03.08.2019 ГОДИНА !!!!!“.

От ОД на МВР – Стара Загора отказаха допълнителен коментар към лаконичното си съобщение, според което се търси съдействие от гражданите за установяване самоличността на мъжете от снимките.