ДеБъ как гузно си призна Радан Кънев: Да, имаме много болни от COVID-19 в партията

радан кънев

Евродепутът от ДБ Радан Кънев призна, че в розовата коалиция в действителност има болни от COVID-19 кандидати за депутати.

Вчера гръмна голям скандал, в който той беше намесен заедно с лидера на „Да, България“ Христо Иванов, че двамата прикривали сеенето на зараза след партийна сбирка миналия уикенд.

Днес обаче Кънев гузно уточни, че се е самоизолирал.

„При първите данни за възможен контакт със заразен от Ковид-19 човек, в събота вечер се поставих в строга самоизолация. На никаква цена не бих си позволил да създам опасност за други хора. Приемам пандемията и мерките срещу нея изключително сериозно. Това е четвъртата ми самоизолация и тя ще продължи по закон до десетия ден от контакта, независимо от отрицателните тестове“, увери евродепутатът.

Съжалява обаче, че в разгара на кампанията трябва да загуби 10 дни в карантина, вместо да се среща с избирателите на ДБ из страната. „В районите, в които не успея да дойда, предлагам да намерите плешив мъж на средна възраст, ръст малко под средния, килограми малко над оптималните (IQ, надвишаващо телесната температура, е предимство), да му сложите една маска и да се снимате с него. Аз ще изпратя опорни точки за агитация“, пошегува се бившият лидер на ДСБ описателно във фейсбук.