Ядосаха Бойко не на шега: „Не смейте да се опитвате да ми прехвърляте вина“

7 Dni Sofia14.03.2021
68

След писмото, което изпратихме до ЕК, поисках да се протоколира моето изказване, че искам да знам кой носи гаранциите и отговорът е Европейската агенция по лекарствата и ЕК. Пропорционалното разпределение на ваксините е най-справедливият начин, да не се опитват да ни прехвърлят вина, без да ни дадат никакви данни. Комисията ни посочи одобрените ваксини и ние сме поръчали от всички. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който посети обсерваторията в Рожен.

Борисов добави, че е поискал гаранции от Европейската агенция по лекарствата и Европейската комисия за пропорционалното разпределение на ваксините.

Поръчали сме от всички одобрени от ЕС ваксини, допълни и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Въпросът е, че ваксините не пристигат по график, това не е наша вина, отбеляза още той.

„Спряхме ваксинирането, за да сме не на 100%, а на 1000% сигурни за това, което се доставя. На тези, които говорят за руската ваксина, ще кажа, че руската ваксина, ако издържи изпита пред ЕК, ще поръчаме и от нея“, добави Борисов.

Борисов събра куп министри на Рожен и обяви голяма и добра К-19 новина: От 1 май…