Борисов събра куп министри на Рожен и обяви голяма и добра К-19 новина: От 1 май…

7 Dni Sofia14.03.2021
67

Премиерът Бойко Борисов изненадващо отиде в обсерваторията в Рожен.

Компания му правят председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова, образователният министър Красимир Вълчев, здравният министър Костадин Ангелов и министърът на туризма Марияна Николова.

„Чудо е! С тирове докарват нещата за суперкомпютъра, който ще е тук. В цяла Европа ще има 8, а ето – един от тях ще е в България“, заяви Борисов.

„Знам, че тук ,който дойде, ще се върне пак! Гледайте каква обсерватория и каква природа“, каза премиерът

Борисов използва момента, че е на едно от красивите природни места в България и реши да обяви голяма и радостна новина.

„Зимните ни курорти работеха тази зима – за разлика от много други в чужбина. Сега искаме да кажем и как се подготвяме за летния сезон, за да може туроператорите и бранша да се подготвят и да знаят какво ще правим от 1 май.

Само да свърши тая гадост, тая пандемия“, каза Борисов и даде думата на ресорния министър.

„Сезон ще бъде открит от 1 май. Ще има ясни правила и мерки. Те ще бъдат утвърдени утре с моя заповед“, заяви министър Николова и допълни: „Идеята ни е малко по-рано да открием сезона“.

„Ние сме последователни в действията си в борбата с коронавируса. Заради това ще осигурим сигурни, зелени коридори за всички туристи, които искат да посетят страната ни. Ще вземе участие в т. нар. „зелен сертификат“ за пътуване.

Вариантите за чуждестранните туристи у нас са три. Те са – туристът да бъде ваксиниран, да е прекарал заболяването и да има антитела или да има отрицателен PCR тест“, заяви пък здравният министър Ангелов.

Мотото на летния сезон у нас ще е „Изберете България за безопасна почивка“.