Само в 7DniSofia.bg

Истината на фамилия Джаферович за скандала вчера: Журналистката тръгна да гази децата ни

7 Dni Sofia14.03.2021
66

Женски бой с шамари и агресия между две жени, две майки, видяха столичани в центъра на София в петък, на бул. „Дондуков“. Това не са снимки за екшън продукция, а реален скандал между съпругата на Ваня Джаферович – Евгения и журналистката от „Монитор“ Наталия Радославова.

След подаден сигнал на телефон 112 от пострадалата Радославова, Джаферович е извикана на разпит в столичното V РПУ-СДВР и в момента е под гаранция срещу 1000 лв. Повдигнато й е обвинение по чл. 131 от НК – причиняване на лека телесна повреда при хулиганство.

Най-страшното е, че агресията е взела превес над майките и се раздават шамари пред очите на децата им. ЕДното е в шок, че бият майка му, а другите две имат „чудесен“ личен пример от мвайка си.

„Инцидентът е станал рано, около 8 ч сутринта на бул. „Дондуков“. Радославова возила в колата 9-годишния си син към училище. На ул. „Дунав“, след кръстовището с бул. „Дондуков“, от съседна сграда излиза Евгения Джаферович, която водела две малки деца със себе си. Тя пресякла на непозволено място улицата и застанала до паркиран наблизо бял джип със софийска регистрация. След това отворила вратата и започнала да качва децата от страната на пътното платно.

Радославова натиска клаксонаа, защото вижда как рисковано жената на Джаферович качва децата си от страната на автомобилния трафик, в нарушение на всякакви правила за безопасност. Футболната съпруга реагира емоционално  – с псувни и обидни думи и започва да крещи, че е с деца, разказва пострадалата Наталия Радославова.

Когато й обяснява, че трябва децата да са от другата страна, Евгения започва да рита колата, отваря вратата и удря в лицето журналистката пред погледа на 9-годишния й син. И вместо двете дами да се разберат културно, като майки, скандалът продължава да се вихри в социалната мрежа.

Кой е крив и кой  е прав ще решават разследващите в V РПУ в столицата, но е грозно и неадекватно случилото се.

Според пост на самия Ваня Джаферович, Наталия Радославова пък тръгнала да гази децата му:

Колкото до случката, ще ви я разкажа набързо. Всяка сутрин караме (един от двамата) децата на училище и детска градина. Улицата, в която живеем, е тясна и от едната страна (дясната) е зона, където се паркират колите. Вчера Жени решава да закара децата и, излизайки от входа, тръгва да пресича, заедно с децата, към колата ни, която е паркирана точно отсреща.
Минава една кола, Жени изчаква и когато вижда, че няма движение, пресича, отваря вратата и почва да помага на децата да влязат. В този момент друга кола завива в нашата улица и почва да се спуска надолу и да свири на Жени.
Сега – представете си ситуацията, защото на мен ми се е случвало много пъти. Виждаш, че някой спира, с децата е (или за училище, или за градина), нормално е да изчакаш… човешко е някак, нали?
Тази госпожа обаче започва да крещи на Жени да прибере децата, да натиска клаксона с единствена цел да може тя да мине по-бързо. След това тръгва заплашително с колата към Жени, без да спира. Докато децата ни се качват.
В този момент става спречкване между двете, разправия; госпожата също е с детето си в колата, което прави цялата ситуация още по-абсурдна. Жени реагира в опит да защити децата си; може би по-бурно от вербална гледна точка, но толкова. Удари в лицето гарантирам, че не е имало, но ситуацията е “майка срещу майка, дума срещу дума”.
Днес получихме обаждане от полицията, че има пусната жалба срещу Жени. Супер, така се прави, когато някой БЕЗПРИЧИННО е нарушил правилата. Когато обаче се говори за “агресия на пътя”, а първопричината за агресията се оплаква от реакцията, е малко смешно.
След това разбираме, че госпожата е и заместник главен редактор в Монитор и те са пуснали тази статия, без да търсят мнението от Жени (втората страна в случая). В нея пише, че са нанесени физически повреди, ритници върху колата и какви ли не други лъжи и клевети, които ние няма как да подминем.
Жалки опити да се прави новина, без никакви доказателства, базирана само на “рекла, казала”, с цел уроняване на престижа на нашето семейство.
Едно ще ви кажа – целият живот е изграден от причинно-следствени връзки. Когато ти си причината – с агресивно поведение срещу деца – и се оплакваш от следствието (според теб – агресивно поведение в присъствие на деца), ставаш жалък. Пък дори да познаваш всички служители в системите, защото си “монитор на правдата”.
П.П. Ако някой стресира децата ми и тръгне да ги гази, няма да му смачкам колата само, а ще го смачкам и него. Пък после нека да ме пишат и да ме викат в районното. Хората са отговорни и за последствията от действията си, нали?
П.П.П. Съпругата ми няма силикон