Само в 7DniSofia.bg

Политолог ексклузивно: ГЕРБ бие на изборите! Въпросът е Бойко ли ще прави правителството

Първан Симеонов

Ако активността е ниска, ще имаме едни резултати. Ако е порядъчна, ще имаме други. Не всички електорати се повлияват от коронавируса. Казвам го директно – по-възрастните хора ще са по-изплашени. Това заяви пред Нова телевизия политологът Първан Симеонов относно избирателната активност на изборите на 4 април.

„Онези, които се плашат, са или по-възрастните хора, или поддръжниците на новите формации. Въпросът за коронавируса е основният въпрос за изборите“, обясни още той.

Първан Симеонов отново определи като ранна спекулация колко формации ще успеят да влязат в парламента. По думите му, към момента реален шанс за това имат седем политически формации. Други пък трябвало да се потрудят доста, за да преминат бариерата.

„Опозицията така или иначе, ако ГЕРБ спечели, което към днешна дата е най-реално, ще търси да обяви тези избори за нечестни“, допълни Симеонов.

„Ако ГЕРБ наистина спечели, е много важно с колко ще спечели“, изтъкна Първан Симеонов. Това, според него, щяло да даде и отговор на въпроса дали ГЕРБ ще успеят да съставят правителство с Бойко Борисов като премиер за четвърти път.

„Прочистването в БСП вече граничи с вътрешни конфликти“, хвърли поглед и вляво политологът.