Само в 7DniSofia.bg

Масова акция на полицията, 12 души с белезници

полиция-кола

12 мъже са задържани при специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици в област Бургас. Това съобщиха от ОДМВР – Бургас.

Те са арестувани в резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения. Образувани пет бързи производства и осем преписки. Повдигнати са обвинения от Районна прокуратура – Бургас.

25-годишен мъж от с. Равда е задържан за това, че в дома му на ул. „Струма“ са намерени и иззети две везни, осем пликчета със суха зелена тревна маса (канабис), четири грайндери (мелачки) и 15 саморъчно свити цигари със суха зелена тревна маса (канабис).

30-годишен от Бургас е арестуван за това, че при претърсване в дома му на ул. „Трайко Китанчев“ са намерени и иззети множество прекурсори (колби, памуци, солна киселина, горелка, няколко шишенца червен фосфор, метална тава с остатъци от червено вещество, филтри, средства за дестилация, спринцовки и др.) за производство на синтетично високорисково наркотично вещество – метамфетамин. Открити са и два плика с жълтеникаво кристалобразно вещество (метамфетамин), плик с две сини хапчета (ектази) и две шишенца с жълтеникаво кристалобразно вещество (метамфетамин).

Двама мъже от Бургас (30-годишен криминално проявен и 34-годишен криминално проявен и осъждан) са задържани за това, че около 16.30 ч. на 11 февруари т.г. са забелязани в района на бургаския гробищен парк до изоставен строеж, докато приготвяли метамфетамин. Намерени и иззети са двулитрова колба с гъста червеникава течност (метамфетамин), както и други принадлежности и прекурсори за производство на метамфемин. При извършения личен обиск на 34 годишния бургазлия са открити две пакетчета с кафеникаво кристалообразно вещество с общо тегло около 10 грама (метамфетамин).