Нов земетръс в Парламента! Депутати на Бойко гласуват закон за вторичното ояждане на Пеевски, #КОЙ командва ГЕРБ!?

7 Dni Sofia28.02.201817400
12

На апокрифно заседание на парламентарната Комисия по правни въпроси бе разгледано ветото на президента на Закона за изменение и допълнение на Закона за банковата несъстоятелност. Известен и като закона “КТБ”, както го нарече един от вносителите му – Делян Пеевски. Но популярен и като “Закона за вторичното ояждане на Пеевски”.

Въпреки, че той е подозиран като най-много нагрухал се от първичното ограбване на банката, въпреки развързването на корпулентните ръце да дозаграби мощности на банката, депутатите на ГЕРБ, Патриотите и Воля отхвърлиха президентското вето с 13 гласа “за” и 7 “против”. Очаквано само тези от БСП подкрепиха мотивите на президента.

Така Бойко Борисов е на път да си навлече още едно обвинение, че го играе второ “аз” на Делян Пеевски. Без неговите депутати е невъзможно човекът на Доган да реализира игрите си в Парламента. Въпросът е Борисов прави това от страх да не му свали ДПС правителството или наистина е в схема с Пеевски!?

“Полезността на този закон е спорна, но със сигурност ще доведе до правна несигурност и ще нарасне инвестиционния риск в България”, обяви червеният депутат Филип Попов след решението. “Ние разбираме целта на вносителите, но смятаме, че този закон ще доведе до повече рискове, отколкото ползи”, добави той.