Само в 7DniSofia.bg

Горещо! Румен Петков зашлеви шамар на БСП за АЕЦ „Белене“: В парламента се гласуват и безумия!

румен петков

Предложихме 10 конкретни мерки за демографската политика. Ние ги предоставихме на всички парламентарни групи. Само БСП ги включиха в своята визия. Впрочем това е единственото смислено нещо в този документ. Там обаче няма нито дума за АЕЦ „Белене”. БСП е последователна в нежеланието си да изгражда Белене, ГЕРБ пък са последователни за изграждането. Проектът беше спрян от БСП през 2009 година. Проектът Белене е български, защото ще има 10 000 нови работни места. Това каза по Нова телевизия председателят на АБВ Румен Петков.

Според него една от тези мерки за преодоляване на демографската криза била радикална, а от АБВ изобщо не се сърдели на БСП, че са взели техните предложения и са ги включили в тяхната визия.

„В парламента очевидно се гласуват и безумия. Настояхме президентът Радев да наложи вето върху закона за лова. Със задна дата променяш правилата на сделки, в които е участватала държавата. Скептичен съм в определени моменти“, коментира спорния закон за приватизацията на БМФ Петков.

„Предупредихме, че този управленски мандат не може да издържи. Казах, че ако затворим патриотите в една стая ще дадем загуби в жива сила. Тази политическа нетърпимост, която демонстрират помежду си, всичко това се трупа на гърба на министър-председателя. Мисля, че министър-председателят няма да може да издържи“, заяви по повад на скандалите в коалиционния партньор на ГЕРБ бившият вътрешен министър.

„Преди скандално известния случай със саморазправата между двама криминално проявени поискахме оставката на вътрешния министър, защото той не може да води и да прави политика. Министър-председателят не може да остане с впечатление, че всичко ще остане под килима. То вече се трупа на негов гръб“, завърши Румен Петков.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.