Само в 7DniSofia.bg

Сидеров бесен: Пратил съм Симеонов във властта, за да вдига пенсиите, а не да се разхожда с шумомер

Волен Сидеров (2)

Председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеровдойде в Министерски съвет, за да участва в днешното заседание на министрите, предаде Novini.bg.

Лидерът на „Атака“ носеше писмо, в което настоява да получи пълната информация кой и как е разрешил на вицепремиера Валери Симеонов да извършва проверки по българското Черноморие, като по този начин тормози родния бизнес.

В началото на заседанието на кабинета премиерът Бойко Борисов обяви от своя страна, че правителството не пази никой.

Преди малко на „Дондуков“ 1 пристигнаха и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, както и председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова.

„Предложих на Министерски съвет да оттегли Закона за шума“, обяви Сидеров след като взе участие в днешното заседание на кабинета. „Този закон ще доведе до една полицейщина. Той ще навреди на българския бизнес. Ще търпим загуби за милиони. Аз съм твърдо против да се удря българския бизнес, независимо дали е малък, среден или голям. Има достатъчно чуждестранни компании, които ограбват богатствата на България чрез концесии. С тях трябва да се захванем, а не да удряме по българския бизнес. Аз изпратих във властта Валери Симеонов, за да вдига пенсиите, а не да се разхожда с шумомер. Не може един вицепремиер да отправя обиди и да лепи етикети по своите коалиционни партньори. Аз настоявам той да се извини, иначе ще го съдя. Лесно ще намерим с кой да го заменим на вицепремиерския пост. Симеонов не изпълнява програмата на ОП“, категоричен беше Сидеров.

„Няма нищо лобистко в законите за приватизацията и горивата. Президентът да си смени съветниците. Аз предложих на Цвета Караянчева да не гледаме сега неговото вето. То може да изчака за след ваканцията“, разкри още лидерът на „Атака“.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.