Националите от 3Т в пълен състав за „Албена къп“

33602764_1677961248924915_3689087198834982912_n

Националните състезатели по програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори „Адвент Груп“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД ще бъдат в пълни състави за турнира „Албена къп“. Надпреварата от календара на Тенис Европа до 14 години е от най-високата първа категория, на който страната ни за първи път има привилегията да домакинства.

„А“ нац. отбор до 14 год. е в състав : Динко Динев (ТК „Авеню“, Бургас), Драгомир Драганов (ТК „Авеню“, Бургас), Янаки Милев (ТК „Локо 98“, Пловдив), Катерина Димитрова (ТК „Локо 98“, Пловдив), Денислава Глушкова (ТК „Дема“, София), Стела Пеева (ТК „Авеню“, Бургас). Треньор на отбора е Тодор Енев

„Б“ националите до 14 год. са в състав : Димитър Пенчев (ТК „Кристи“, Дряново), Михаил Иванов (ТК „15:40“, София), Виолина Митрофанова (ТК „Спорт Палас“, Сливен), Ангела Ганева (ТК „Кристи“, Дряново). Треньор на отбора е Велиан Бакалов

Общо 56 българчета /27 момчета и 29 момичета/ ще вземат участие в основната схема на турнира „Албена къп“. Броят на родните ни таланти, които директно ще играят в основната схема е абсолютен рекорд за брой българи в тази фаза на турнир от Категория 1. Това става възможно благодарение на домакинството на страната ни.

Утре в 19.30 часа в хотел „Калиопа“ ще бъде проведен Открит урок по родолюбие на Фондация “Въздигане”. По време на уникалното занятие ще бъдат показани реплики на тракийските златни съкровища /Варненското, Панагюрското, маската на Терес и др./и тяхната роля в бита на траките. Децата ще имат възможност да хванат в ръце копия на оръжията на прабългарите – сабя, меч, лък, боздуган, камшик и така по атрактивен за тях начин да научат за живота на прабългарите и техните бойни умения. Всички българкси тенисисти и техните треньори са поканени на събитието. Първите 12 сигурни участници в урока ще бъдат състезателите и треньорите от националните отбори по програмата „3Т“. Организаторите са подготвили томбола със специални награди за участниците.

Надпреварата в Албена се реализира с подкрепата на Българската федерация по тенис, Албена АД, Смайл ивентс, Стантекс, Магията на Българската роза, Исторически парк АД, Пионер и др.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.