Контрера ясновидец, от януари знаел какво ще стане с комисиите в СОС

Карлос Контрера
карлос-контрера-e1672746102620

Мрежа от лъжи. Така определям поведението на ПП-ДБ-Спаси София по повод поредната разправия в СОС – този път за комисиите.
Още на 10.01.2024г. предупредих, че така ще стане. Може да се провери и чуе какво казах тогава на брифинга в Столична община след поредния кръг консултации за избор на председател на СОС.
Няколко факта. Това, че областният управител е върнал едно решение не означава, че то е незаконно, незаконосъобразно. Само съдът се произнася по тези въпроси. Действията на Областния управител са форма на административен контрол над решения на независим орган. Дали това е правилно като процедура – не мисля. Дали по своята същност вътрешен, организационен акт на един орган подлежи на подобни форми на контрол – не мисля.

Председателят на групата на ПП-ДБ-СС Борис Бонев не спря да бълва неистини по темата.

Първо – предложенията за поименен състав на ПП-ДБ-СС са по списъка, който той и Бойко Димитров (ДБ) дадоха на консултациите. Предполага се, че са питали хората, преди да го дадат.

Второ – ПП-ДБ-СС никога не са имали мнозинство в постоянните комисии. Лъжа е, че чрез увеличение на броя членове на комисиите им се е отнело мнозинството. Евтина лъжа.

Трето – предложенията за увеличаване на броя членове по комисии се прие единодушно на консултациите. Мисля, че за транспортна комисия дори ПП-ДБ-СС го предложиха.
Четвърто – докладът съм си го писал аз на база на предложенията на ПП-ДБ-СС, ГЕРБ, БСП, Възраждане, ИТН, Синя София и независимия Иван Алексиев. Тези предложения се дадоха на консултациите. Докладът ми отразява резултатът от консултациите като поименен състав. Имам имейл от Борис Бонев за техните предложения.

Пето – единствено ПП-ДБ-СС не бяха готови, нищо че часове преди това в залата на СОС твърдяха, че са.

Шесто – докладът ми беше внесен около 18.00ч., защото Председателят на СОС Цветомир Петров отказа да внесе негов доклад, нищо че беше готов и си го държеше в папката. Кой е саботьорът сега?

Поведението на ПП-ДБ-СС е безумно. Така ли се търси подкрепа? Какво очакват точно да се случи при това поведение? От ден първи ПП-ДБ-СС нямат мнозинство. С действията си взривиха крехкия мир и сега ще управляват в малцинство. До тук се стигна заради поведението и некадърното водене на разговорите от Борис Бонев. Тактиката „слон в стъкларски магазин“ води до това, че най-голямата група отново е в изолация. Пак са далеч от всякакво мнозинство. Така става след каубойските изпълнения на Главния спасител на София. На коя врата ще почукат сега за подкрепа? С какви очи?

Иначе откъм приказки го докарват по медиите, но откъм резултат са кръгла нула, да не кажа 00.

Карлос Контрера