Нинова обърна палачинката за Иван Таков?! Търси вариант, който да е от полза за нея

payimage-598958

Лидерът на БСП-София Иван Таков, на когото Корнелия Нинова се закани, че ще му резне главата заради фриволните действия в Столична община, може да се измъкне на косъм от изключване в партията.

Миналата седмица Изпълнителното бюро на БСП категорично се разграничи от действията на червените общинари на „Московска” 33, като ги обвини в сглобка с ГЕРБ. Част от групата на БСП в СОС гласува „за” председателя Цветомир Петров и участва в разпределението на общинските комисии.

Това разгневи Корнелия Нинова и тя обяви, че съвсем скоро ще свика заседание на Националния съвет, което да вземе решение каква ще е партийната съдба на прегрешилите. До момента обаче подобно заседание още не е насрочено.
Иначе вариантите са два: Според първия, по-кардиналния, Иван Таков и заместникът му Иван Пешев ще бъдат изключени от партията.
Вторият вариант е по-мек и предвижда двамата да получат строго наказание от партията, според което няма да могат да заемат ръководни постове в столетницата в продължение на година.
„Истината е, че Корнелия още не е взела ясно решение. Тя трябва добре да прецени дали едно крайно действие като изключването от партията ще е в нейна полза точно сега”, обясниха пред Lupa.bg от „Позитано” 20.
Освен това соцлидерката все още се вслушвала в съветите на Румен Овчаров, въпреки острите му критики към нея на последното заседание. А според Овчаров партията задължително трябвало да се разграничи от действията на своите хора в СОС, но изключването им щяло да е груба грешка.

Следващото заседание на Столичния общински съвет е този четвъртък. На него общинарите ще трябва наново да изберат зам.-председатели на СОС, тъй като предишното решение бе върнато със заповед от областния управител на София за преразглеждане.