Само в 7DniSofia.bg

Локомотив Сф си подсигури баража за влизане в Първа лига

Локомотив-София-ФК-Созопол-21-1280x1012

Локомотив Сф си подсигури баража за влизане в Първа лига с победа 3:0 над изпадналия вече Созопол в мач от 29-ия кръг на Втора лига.

Пред 1000 възторжени свои привърженици локомотивци смачкаха гостите от морето през първото полувреме, а през второто просто контролираха мача.

Победите като гости на Ботев Враца над Оборище с 2:0 и на Царско село над Нефтохимик с 2:0 обаче запазиха статуквото на върха. Лидер остава Ботев Враца, втори е Локо Сф с 60, колкото има и третият Царско село. От играта за влизане в елита изпадна Монтана, който остана на 4 точки зад Локо Сф и Царско село.

В последния кръг за директната промоция Локомотив ще трябва да се надява на помощ именно от Монтана, който гостува във Враца. Същеверменно железничарите трябва и да спечелят своя мач като гост на Ботев Гълъбово.

Локомотив започна да натиска още първата минута, а в четвъртата Том нанесе първия опасен удар, но покрай вратата.
Втората атака обаче вече беше резултатна. Романов центрира отляво и Илия Димитров с глава порази вратата на Созопол – 1:0.

Същата комбинация се оказа голова и в 16-ата минута за 2:0 в полза на Локомотив. Николай Цветков изведе по крилото Романов, той центрира ниско и Илия Димитров засече топката във вратата на Созопол.

В 25-ата минута Илия Димитров беше съвсем до хеттрик, но за сантиметри не успя да достигне паса на Предев.

В 29-ата минута Мирослав Иванов за една бройка да си набучи страхотен автогол със силен удар, но вратарят на Созопол Бояджиев отрази великолепно.

В 37-ата минута и Николай Цветков бе близо до гола, но ударът му за малко не намери целта.

В 42-ата минута вторият опит за автогол на Созопол се оказа „Успешен“ и Джейхан Зайденов заби центрираната топка от Илиян Стефанов в собствената си врата за 3:0.

Веднага след това вратарят на Созопол отрази с крак и нов гол шанс пред Илия Димитров.
През второто полувреме Локомотив рязко намали темпото.

В 71-ата минута Семерджиев се измъкна от защитата на Созопол, но не успя да нанесе удар.

В 77-ата от фаул Том затрудни вратаря на гостите, но Бояджиев изби под гредата в корнер.
Домакините доиграха мача с 10 души в последните минути, защото контузия при извършени вече смени получи Александър Горанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.