Само в 7DniSofia.bg

Ние от ГЕРБ даваме пример за политическа стабилност на Балканите, заяви депутатът Георги Марков! Опозицията има право да дава своите алтернативи и аз уважавам декларацията на БСП, каза още той

георги марков

Опозицията има право да дава своите алтернативи и аз уважавам декларацията на БСП. Уважавам и Корнелия Нинова, защото тя е председател на силна опозиция, а ГЕРБ има нужда от силна опозиция. Това каза от парламентарната трибуна депутатът от ГЕРБ Георги Марков, който прочете декларация от името на парламентарна група. Тя беше в отговор на деклрацията на БСП, която беше изчетена от лидера на БСП Корнелия Нинова, пишат новините.бг.

„Вие казахте, че Бойко Борисов обикаля Европа, прави евтини пиар акции, които не дават никакви резултати и тихомълком се прибира. От всичко това е вярно само, че Борисов се прибира тихомълком, защото не обича да се хвали. Скромността краси човека. Кой друг български премиер е приет от Ангела Меркел на 30-ия ден след избирането си? Тя се обръща към него със: Скъпи Бойко и Браво Бойко. Кой друг български премиер успя да уреди среща между Реджеп Ердоган и лидерите на Европа?

Кой друг премиер успя да създаде толкова силен балкански съюз. Последният ваш премиер – Пламен Орешарски посети само Виетнам за една година и България изпадна в тотална изолация. Сега предстои среща на върха на ЕС и държавите от Западните Балкани. Аз съм сигурен, че на тази среща ще бъдат взети много важни решения и ще бъде подписана декларация, като всичко това се дължи на Бойко Борисов.

Ние от ГЕРБ даваме пример за политическа стабилност на Балканите. Борисов и ГЕРБ пишат история на Балканите“, категоричен беше той. „Вие казвате още, че „ГЕРБ ни зароби“. Защо тогава президентът не ви освободи? Той е ваш президент. На ГЕРБ се налага да управлява в коалиция, заради скапания изборен закон. Ако имаше мажоритарна система, ГЕРБ щеше да има пълно мнозинство и да се получи ситуация ала Орбан“, добави Марков. „ГЕРБ прелива от толерантност. Примерите са много – поканата към г-жа Нинова да заеме председателския пост на НС. Мая Манолова, Ивайло Калфин – все ваши кадри, които сега се издигат и заемат позиция заради толерантността на Бойко Борисов.Пожелавам ви да сте силна опозиция, а не само да говорите празни приказки от тази трибуна“, завърши бившият конституционен съдия.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.