Само в 7DniSofia.bg

Чудо! Окончателно осъдиха Брендо на 6 години ! Сега остава да го намерят, за да го вкарат в затвора…

Брендо

Това е трета ефективна присъда за Кокаиновия крал. Преди това той получи наказания от Румъния и Италия

12 години след старта на единственото дело у нас срещу Евелин Банев-Брендо най-сетне то приключи.

Кокаиновият крал е осъден окончателно на 6 г. затвор от Върховния касационен съд (ВКС) за участие в престъпна група за пране на пари, научи “24 часа”.

Решението на висшите магистрати е от 26 април т.г. То още не е публикувано на сайта на ВКС. Причината е забрана в закона решението да се огласява, преди да е получено уведомление от прокурор, че осъденият е влязъл в затвора.

Това означава, че службите още търсят Брендо, за да го вкарат зад решетките.

Ще влезе ли Брендо в затвора?

Отговорът на въпроса се прехвърля като горещ картоф между съда, прокуратурата и полицията. Не един път са се появявали информации, че Брендо е зад граница, далеч от българското правосъдие. Месеци по-късно той ги опровергава с появата си в съдебната зала.

Брендо е с мярка за неотклонение “подписка”, но от 2014 г. има и забрана да напуска страната.

Това е третата му ефективна присъда в рамките на 1 г. Преди това той бе осъден от Румъния на 10 г. и половина затвор за трафик на 51 кг кокаин и в Италия – на 20 г. по т.нар. афера “Кокаинови крале”.

У нас делото му продължи 12 г. Разследването започна през 2006 г. 4 години по-късно то влезе в съда.

Първата присъда, която Брендо получи, е 7 г. и половина затвор през 2013 г.

Чете я съдия Костадинка Костадинова в Софийския градски съд. Тя прие, че Брендо и трима негови роднини са превъртели през различни банкови сметки в чужбина 11 138 650 евро, равни на над 21 млн. лв., от трафик на наркотици.

Тогава бившата съпруга на Брендо Моника Добринова, сестра ѝ Десислава Дишлиева, вдовица на разстреляния през май 2005 г. Константин Дишлиев, и братът на Банев – Симо Карайчев. получиха по 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок.

Присъдата бе отменена от апелативния съд в София, а през 2015 г. ВКС върна делото за ново разглеждане на втора инстанция.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.