Какво да очакваме от дербито? Кои улици ще бъдат затворени, заради мача ЦСКА-„Левски” ?

Левски локомотив Пловдив (32)

Футболистите на ЦСКА и „Левски” се стягат за нова среща помежду си в рамките на последните три седмици. След като под проливния дъжд на 18 март „червените” се наложиха с 1:0 с гол на Фернандо Каранга в дербито на Първа лига, утре (сряда), двата отбора отново излизат един срещу друг.

Този път те ще спорят помежду си в първи двубой от полуфиналите на турнира за Купата на България. Срещата е от 18:00 часа на Националния стадион „Васил Левски”, а касите ще бъдат отворени още в 16:00 часа, предаде бТВ.

Феновете на „армейците” по традиция ще бъдат настанявани в секторите „А” и „Г”, а тези на „сините” в „Б” и „В”. Привържениците на ЦСКА се събират точно в 16:00 часа в градинката пред „Райфайзенбанк” на ул. „Иван Асен”-II. От там, те ще потеглят към стадиона по добре известния машрут, по който винаги минава тяхното шествие – ул. „Иван Асен”-II, пл. „Орлов мост” и езерото „Ариана”.

От 17:00 часа утре до приключване на мача, по преценка на СДВР се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки, с излючение на автобусите на масовия градски транспорт по: ул. „Ген. Гурко“ между бул. „Васил Левски“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ между пл. „Орлов мост“ и бул. „Черни връх“, бул. „Драган Цанков“ между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ и бул. „Пейо К. Яворов“.

От полунощ на 10 април, до приключване на срещата се забранява паркирането по алеите около Националния стадион, и от 12:00 до 20:00 часа на моста пред стадиона, както и на ул. „Гурко”, между бул. „Васил Левски” и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”.

От СДВР предупреждават, че в трибуните няма да се допускат лица, употребили алкохол и наркотични вещества, както и такива с огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и маски, в това число парфюми и чадъри.