Румен Гечев посече остро Нинова и Добрев: „Техноимпекс“ разделя БСП! Това не е баничарница, няма как да получиш такава апетитна хапка…

Румен Гечев

„БСП е разделена заради участието на Корнелия Нинова в приватизацията. Няма как да получиш такава апетитна хапка, защото то не е баничарница“, каза Румен Гечев в ефира на сутрешния блок на Би Ти Ви. По думите му случаят „Техноимпекс“ вреди на партията.

Социалистът не пощади и колегата си Кирил Добрев, който само преди дни хвърли обвинения срещу него, че Нинова е приватизирала по правилата на Гечев и Виденов.

„Минаха три дни и Корнелия Нинова не излезе да се разграничи от думите му. Това показва, че е съгласна. През 1992 г. по време на правителството на Филип Димитров започна работническо-мениджърската приватизация. Правителството на Жан Виденов не е правило никакви съществени промени в правилата на приватизацията, нещо повече – то дори слага ограничения. Правителството на Иван Костов обаче дава възможност да се купува с преференция по-голяма част от всяко предприятие. Тоест тя се разгърна по негово време и бе в полза на началниците на РМД-та. Голямата приватизация започна през 1996 г. Тя се разгърна по негово време“, уточни Гечев.

„В българския народ остава впечателнието, че приватизацията е извършена от правителството на Иван Костов. С медийните си изяви Кирил Добрев прави нагла манипулация, че всъщност правилата са правени от левицата и от БСП. Той прехвърля фактите на престъпната работническо-минеджърска приватизация върху БСП“, поясни Гечев.

„Законът е приет през 1992 г. при Филип Димитров. По времето на Виденов и Беров не е имало никаква работническо-мениджърската приватизация. Истинската става по времето на Иван Костов по неговите правила. Не съм съгласен моята пария да носи отговорностите за неща свърени от правителството на Костов“, отсече Румен Гечев.

„Няма как да получиш такава апетитна сделка като външнотърговските дружества, ако не си вътрешен човек на СДС. Тук възниква един друг въпрос – дали имаш акции от приватизирани предприятия. Освен закона има морална страна. Фалирането на държавата е свързана с краха на банковата система, а това е друга тема. Този случай е много неприятен и аз съжалявам, че това се случва на моята партия и нашия лидер“, поясни Гечев.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.