Георг Георгиев посочи грях на ПП, който ще влоши всичко след изборите: Правят всичко възможно…

георг георгиев

Димитър Главчев нареди кабинета „Главчев“. В него четирима министри са брандирани ярко, маркетингово от „Продължаваме промяната“ (ПП). Това заяви пред Нова телевизия Георг Георгиев от ГЕРБ.

„Колегите от ПП започнаха бунта срещу себе си. Доста успешно го водят до момента“, посочи той.

По отношение на главния секретар на МВР Живко Коцев, който оттегли оставката си в петък, той изтъкна, че за него в последните дни е излязла доста противоречива информация, която „опасявам се снощи беше потвърдена и от един доста авторитетен независим журналист“.

„Човек, за когото се твърди, че в дома му са открити часовници за десетки хиляди евро, пари в кеш, който се твърди, че е свързан с в момента разследвана организирана престъпна група – знаете, че шефът на агенция „Митници“ е задържан именно в тази връзка, няма как да бъде достатъчно достоврен източник на информация, че да му повярваме“, заяви Георгиев.

„Единственото, от което аз съм много изненадан, е начинът, по който ПП застанат на амбразурата за този човек, изненадващото оттегляне на неговата оставка. Тук някой би могъл да каже, че ПП са оказали натиск, за да си оттегли оставката и да запазят те лостове на влияние в МВР“, коментира той.

Само преди няколко месеца бяха местните избори. В София свърши ли си работата Калин Стоянов? Във Варна, във всички онези общини, в които победиха ПП и се биха в гърдите?“, попита депутатът.

„Ние сме в ситуация, в която трябва да доказваме безспорни факти. Машините ги има, никой не ги е махал“, изтъкна той.

На въпрос защо ГЕРБ държат толкова много на Калин Стоянов, след като ПП, които са го предложили за министър на МВР, са свалили подкрепата си от него, той отговори, че когато срещу човек, който очевидно си върши работата добре, има политически натиск, „това буди съмнение в останалите“.

Относно твърдението на Кирил Петков, че Калин Стоянов му е предложен от Мария Габриел, Георгиев заяви: „Аз не мога да си представя откъде г-жа Габриел, която толкова време беше в Брюксел, и еврокомисар и член на Европейския парламент, ще познава точно г-н Стоянов, за да настоява за неговото назначаване, а и да ѝ се налага да го прави през Кирил Петков“.

По отношение на състава на кабинета „Главчев“ той каза: „Имена, свързани с ПП, брандирани с ПП, няма как да не будят леко безпокойство у мен. Те са толкова ярки. Не казвам, че искам да бъдат сменени, просто те са брандирани като „Промяната“ – и Гвоздейков, и министъра на земеделието, и министъра на образованието. ПП ги промотираха като техни политически кадри“.

„Балкански поток“ е един изцяло български проект, който падна жертва отново на болните амбиции и откровените лъжи на група хора, която не искаше да признае успехите от него и ползите, след това започна да иска да събира такси от него, и сега отново мина на етапа, в който го отрича“, коментира Георгиев друга гореща тема.

„ПП в момента минират всяка една възможност да се водят цивилизовани политически разговори след изборите. Ясна е политическата картина каква е.

Започвам все повече да се тревожа, че представителите на тази партия се държат п начин, който наистина няма да позволи управление след изборите, защото ерозията в техния електорат е огромна заради поведението им“, посочи той.

Георгиев прогнозира и какво ще се случи след изборите: „Те ще кажат: „Ние сме много добри, защо те не искат с нас?“. Ами защото вие правите всичко възможно най-малкото на персонална база да обидите хората, с които утре ще искате някаква съвместна работа“.