Пеевски втрещен: Денков ми пращаше ми СМС-и в тоалетната. Държах му ръката, помагах му 9м

делян пеевски 1

„Денков ми пращаше есемеси в тоалетната. Държах му ръката и му помагах. Не мога да повярвам, че точно този човек го каза, за който се грижа 9 месеца. Това е най-слабият премиер в историята на държавата. Отдавам думите му на безсилието, в което се намират.“

Така председателят на ДПС Делян Пеевски отговори и на коментара на премиера в оставка Николай Денков, който по-рано днес заяви, че „Пеевски е най-голямото зло“ и заради него държавата отива на избори.

Пеевски разказа, че когато са били срещите с миньорите и е излязъл до тоалетна, Денков му пратил есемес: „Има ли проблем, че излизаш?“

„Николай Денков е най-слабият премиер в историята на България“, изтъкна председателят на ДПС Делян Пеевски.

„Направо не мога да повярвам, че човекът, за който се грижех девет месеца, който видяхте, че изобщо не се справи с длъжността премиер и мога да кажа, че е най-слабият премиер в историята на държавата. Който, когато се наложи да отида до тоалетната при преговорите с миньорите ми прати есемес – “има ли проблем, че излизаш”, точно той да говори това нещо, на който му държах ръката, на който му помагах. Не мога да повярвам, оставям тези квалификации на безсилието, в което се намира в момента”, изригна председателят на ДПС, предава Епицентър.

Пеевски коментира, че всичко, което се случва в Агенция „Митници“ е отговорност на финансовия министър в оставка Асен Василев.

„Промени в Агенция „Митници“ е правил Асен Василев. Агенция „Митници“ през цялото време е управлявана от Асен Всилев, всички шефове там са назначавани от него. Цялата отговорност е на Асен Василев за всичко, което се случва в митниците.“

Той каза още, че път назад или напред към ПП-ДБ след изборите зависи от тях. „Това трябва да приключи. Постоянно да ми звънят, да идват, а после пред вас да дават някакви странни изявления. Слушах с интерес кой какво обяснява. При Борисов в централата съм ходил с Христо Иванов, били сме заедно. Не мога разбера как се събудиха днес и то е зло, е те със злото ли живяха девет месеца в много близки отношения?“, заяви с недоумение Пеевски.

„Ходил съм заедно с ПП-ДБ при Борисов. С Прокопиев сме били заедно при Борисов в централата“, разкри още Пеевски пред медиите.

По думите му Бойко Рашков е един лъжец, който е известен с това, че арестува незаконно политици.

Пеевски отрече да е имал забрана за влизане в Турция във връзка с контрабанда на цигари.

„Винаги съм ходил, когато желая в Турция“, подчерта той.

„Ще подкрепим предложението за великденските надбавки за пенсионерите. Те го заслужават“, категоричен бе председателят на ДПС.