Петков беснее в парламента, ИТН го занули: ХараКиро, на какви кристали сте от снощи

payimage-620617

„В политиката най-важното нещо е да си спазваш думата”, заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков от парламентарната трибуна.

Вие не разбирате ли, че в политиката, както и в живота е да си спазиш думата. Всяко действие да го правиш от чувство за дълг. Няма да влизам в преговорни процеси. Има едно споразумение, което изисква реформа на съдебната система не на хартия. Всичко е сложено в споразумението, в което има прозрачен процес. В това споразумение е темата за службите, които 30 години не работят за българските граждани. Ако регулаторите, съдебната система и службите не бъдат оправени, не сме постигнали европейска държава. Преди 9 месеца говорихме за 18 месеца управление. Трябва да си спазвате думата, обърна се Кирил Петков към ГЕРБ-СДС.

Имаме ли воля да направим крачка напред или ще гледаме цирковете на ИТН, предателствата на „Възраждане“, попита Петков.

Думите му предизвикаха бурен смях сред депутатите, което очевидно още повече изнерви лидерът на ПП.

След него на трибуната застана депутатът от ИТН Станислав Балабанов:

„Думата харакири от днес има ново значение – хараКиро, заяви депутатът от „Има такъв народ“. И попита екс-премиера на какво е от снощи, та се държи така.

Репликата на Балабанов последва, след като Кирил Петков мотивира отправеното към ГЕРБ предложение за обща реализиация на втория проучвателен мандат. Съпредседателят на ПП-ДБ попита дали има воля да се направи крачка напред или „ще гледаме цирковете на ИТН и предателствата на „Възраждане“.