Тя може да залепи сглобката! Топ-адвокт: Чакат Галя от Посолството да изтрзнее

1

Въпреки резките, бурни и драматични обрати в (не)коалицията между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, която управлява страната през последните девет месеца, все пак до примирие може да се стигне. Така поне смята бившият апелативен прокурор на София Иван Петров.

В леко брутален пост на своята страница във фейсбук той пише следното:

„Кога Галя, на Съби Димитров внучката, изтрезнее понеделник, може да запои ЗглоБката!

Иван Петров визира прословутата Галя от американското посолството у нас, чието име се завъртя преди време в медиен скандал. Осветли я току-що напусналият групата на ГЕРБ Вежди Рашидов, като сподели, че тя се обаждала в парламентарната група на партията да разпитва „какво правят с него”.

„Една Галя от Американското посолство в момента управлява държавата, колкото и иронично да звучи”, сподели тогава бившият министър на културата, припомня Лупа.бг.

Оказва се, че майката на въпросната Галя е съученичка на адвокат Иван Петров и внучка на видния деец на БКП Съби Димитров.

„Майката на Галя идваше на училище в 114 английска езикова гимназия с мерцедес на ЦК на БКП, сега Галя отива в МС с бронирани джипове на посолството!”, споделя още Иван Петров във фейсбук.