Само в 7DniSofia.bg

Предупредиха Киро да си пази дупето: По парапета, по който се пързаляш има пирони

payimage-605727

Вчера, казват, Кирил Петков търсил Бойко Борисов. Дори излязоха снимки от неговото чакане пред кабинета му. Явно не го е търсил достатъчно настойчиво. Защото преди две години Кирил Петков намери Бойко Борисов и го арестува. Кога Кирил Петков е работил в интересите на държавата – тогава или сега. Сега, или тогава, Всъщност, Кирил Петков някога работил ли е в интересите на държавата.

За да си отговорим на този въпрос обаче, трябва да проследим пътя на мисълта на Кирил Петков. Особено неговото отношение към държавата. Всъщност „Що е държава и има ли тя почва у нас. Според Кирил Петков може би държава е разграден двор, където можеш да си прескачаш когато решиш, без да се съобразяваш със законите на съседите.

Или за него държава е територията, в която можеш да експериментираш представите си за държава, за ново законодателство. Това, което а про100 Кирил Петков направи преди две години, нарушавайки Конституцията на България, която иска да промени в момента.
Не напомня ли по нещо Кирил Петков на момченце, което стреля свободно във въздуха, а после отива и очертава мишена около стрелата, която е изстрелял.
В детството много обичахме в училище да се пързаляме по парапета. Видехме ли парапет, излъсквахме не само него, но и дънцето на гащите си. Тая пристрастеност към парапета не знам откъде идва, но да не забравяме също така, че много от нас падаха и си трошаха главите върху мозайката на училището.

А понякога се случваше някой щръкнал от парапета пирон да съдере гащите ни. Или, не дай си Боже, да проникне още по-дълбоко. Детски игри, които, за съжаление продължават сега. Не знам кой ще бъде пиронът за Кирил Петков, но мисля, че е време по парапета му да изникнат пирони.
Време е някой пирон да щръкне от парапета. Или Кирил Петков тогава ще прати Асен Василев по обясними причини да се пързаля гол по него. За да му достави удоволствие…

ХРИСТО СТОЯНОВ

https://diagnoza.net/