Жени и любовници грабят от съкровището на Трактора: За една 3 милиона кеш, за друга земи в Тетевен, за трета…

7 Dni Sofia14.03.2024
payimage-592644

Едва няколко месеца, след като Алексей Петров бе ликвидиран, трите жени на екскомандоса и силов застраховател, заровиха томахавките и се помириха една с друга в името на общия финансов интерес, отбелязват потресени от случващото се негови сподвижници. Оказва се, че инициативата за интимната „сглобка“ между вдовиците е била подета от титулярката в кревата му – бизнесдамата Ива Павлова, у която отиде лъвския пай от империята на Трактора, начело със застрахователния гигант „Лев Инс“.

Превъзмогнала бързо мафиотската екзекуция на Алексей Петров, Ива Павлова е съумяла да привлече на своя страна официалната съпруга на баретата – Мариана, както и последната любовница Мирослава, която беше простреляна при убийството на бившия съветник в ДАНС. И Мариана, и инструкторката по тенис, са получили пай от богатството на Алексей Петров, за да не оспорват по съдебен път разпределянето на наследството му.

Големите губещи от „задругата на вдовиците“ са кръвните роднини на Алексей – майка му Диляна, братът Огнян и сестра му Теменужка, които не само не са получили почти нищо от богатството на Алексей Петров, но и са изхвърлени от търговските дружества, част от бизнесимперията на покойния мафиот.

Приближени до баретата разкриват, че още в дните след убийството му живеещата на семейни начала, но без да има брак с него Ива Павлова се е погрижила да стопира претенциите на официалната съпруга на Алексей Петров – Мариана.

Блондинката е омъжена за мафиота, представящ се за доцент, още от далечната 1986 г. и е единствената от жените му, която е поддържала контакт с неговите родители и често е ходила до село Градежница за семейни тържества. Като законна съпруга и официална вдовица на Алексей Петров, Мариана би следвало да получи 50% от цялото му наследство, а останалите 50% да бъдат поделени на три равни части от по 16,66% между нея, дъщерята на Алексей Петров от връзката му с Ива Павлова и майката Диляна.

За да бъде отказана от претенциите си към бизнес активите за стотици милиони на Алексей, Мариана е получила в брой 3 милиона лева, съхранявани в банкови сметки на Алексей Петров като физическо лице, както и 4 апартамента в софийския квартал „Кръстова вада“ на прословутата частна улица на баретите.

Любопитен детайл е, че след като Мариана е сложила ръка върху имотите, тя ги е преотдала под наем на дружество от орбитата на „Лев Инс“ и ежемесечно получава рента от 2500 лева.

За сметка на това обаче Мариана се е отказала от наследените по законен път хиляди декари земеделски земи в Тевенския регион. Парцелите са преминали във владение на Ива Павлова, която вече ги е изтъргувала на адвокатът от Троян Момчил Мондешки, твърдят запознати.

Куриозен детайл е, че докато Алексей Петров беше жив, той воюваше с Мондешки и имаше претенции към част от собствеността на някогашния завод за електромотори „Елпром“ – Троян. След убийството обаче Момчил Мондешки, а и неговия брат Младен, често са засичани в централата на „Лев Инс“ на столичния бул. „Черни връх“.

Това подхранва мълвата, че Ива Павлова е влязла в колаборация с братята Мондешки от Троян, като някогашните врагове на Алексей Петров са привлечени в екипа на вдовицата не с цел стабилизиране на бизнес империята на Алексей, а за да разпарчетосат и разпродадат на части някои от бизнесите.

Твърди се, че именно братя Мондешки стоят в основата на закриването на столичната такси компания „Такси – С – Експрес“ (бившите таксита 12-80), която спря да съществува от началото на 2024 г.

Чрез друг „гросмайсторски“ ход Ива Павлова е съумяла да привлече на своя страна и последната любовница на Алексей Петров – рехабилитаторката Мирослава Михайлова, в чиито ръце на 16 август миналата година издъхна баретата, покосен от куршумите на наемен убиец по време на планинска разходка на Витоша, за което съобщи първо Narod.bg.

След като се възстанови от рикоширалия куршум, който я рани тежко и я прати задълго в „Пирогов“, 49-годишната дама е била назначена на работа в „Лев Инс“ като външен консултант на огромна заплата.

Твърди се, че Мирослава прибира по 10 000 лева месечно от застрахователната компания, отделно от това се е сдобила с просторен апартамент в престижен столичен квартал, харизан й от някогашната съперница Ива.

Разправят, че Павлова е направила и друг жест към простреляната Мирослава – открила е депозитна сметка на името на 5-годишния й син Илия, която ежемесечно е захранвана с по 2000 лева. Парите ще бъдат на разположение на незаконния син на Алексей Петров след цели 13 години, когато кръстеното на името на покойния баща на съветника в ДАНС момче навърши 18-годишна възраст.

С цел да стопира бъдещи претенции за дял от наследството на Алексей Петров, оправната Ива Павлова е обезвъзмездила финансово и двамата пълнолетни незаконни синове от стари извънбрачни връзки на Алексей – Александър и Божидар.

25-годишния Александър е плод на любовта между Алексей Петров и майка му Ети и докато баретата беше жив, младежът работеше в „Лев Инс“. Разправят, че Александър вече не е част от застрахователното дружество, но пък е бил щедро възнаграден от Ива Павлова – прехвърлили му половината от собствеността на хотел до централния вход на Северния плаж в Приморско, като освен това му уредили и банково финансиране за довършителен ремонт и пускането на хотела в експлоатация още през този летен сезон.

Из коридорите в централата на „Лев Инс“ се мълви, че още миналата есен Ива Павлова е превела шестцифрена сума на друг незаконен син на Алексей Петров – Божидар, родил се преди 20 години от интимната връзка между баретата и адвокат Румяна Радкова.

Разправят, че броени дни след убийството на Алексей Петров незаконният му син Божидар е поискал чрез ДНК тест да се докаже, че в неговата кръв текат гените на Алексей. Претенциите на младежа бързо секнали, когато бил посетен от командоса Цеката и впоследствие било договорено да получи огромна сума в брой.

„Ива Павлова се оказа смайващо оправна и коравосърдечна. Откакто погреба Алексей Петров, нито един път не е отишла на гроба му, но за сметка на това съумя да влезе в сговор с останалите му жени и да им запуши устите с пари. Единствената жена, която истински страда по Алексей, е майка му Диляна.

След смъртта му тя се срина и вече дори не излиза извън двора на къщата си в Градежица“, твърдят хора от обкръжението на експерта по национална сигурност. Приятели на Алексей Петров издават, че първата работа на вдовицата след екзекуцията била да направи грандиозен ремонт на жилището си, за което пръснала 250 000 лева.

Източник: Уикенд