В „Овча купел“ ликват след вчерашния протест с ГЕРБ! Вижте какво се случва с мигрантите от утре

Протест под надслов „Без страх и насилие“

Още тази седмица ще започне поетапно преместване на бежанци от центра в столичния квартал „Овча купел“. Първите 30 души ще бъдат преместени в центъра в село Баня.

Това заяви председателят на държавна агенция за бежанците Мариана Тошева по време на изслушването си във връзка с мигрантските сблъсъци в столицата.

„Още тази седмица 30 души от приемателния център в кв. „Овча купел“ в София ще бъдат изведени към центъра на Държавната агенция за бежанците в село Баня“, заяви Тошева.

Тя уточни, е в момента в центъра в село Баня има настане 47 души, като има капацитет да поеме новите 30 и уточни, че преместването от „Овча купел“ ще продължи.

„Центърът в „Овча купел“ е най-старият, вече над 30-годишен, той е изключително армортизиран и ние правим всичко възможно за затваряне на голямото тяло“, заяви тя.

Припомняме, че вчера мощен протест, организиран от кандидат-кмета на ГЕРБ за „Овча купел“ на последните избори събра стотици недоволни от извращенията на бежанците. Соросоидни медии се опитаха да неглижират събитието, но явно гласът на стотици софиянци, събрали се вчера, е притеснил властта и тя ще стартира разчистване на квартала от мигранти.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории