Киро не може да повярва: Жената, която акушира на ПеПе, хвана Лена за мазната плитка и стана страшно

лена бориславова

ГЕРБ се връщат официално във властта чрез споразумение с ПП-ДБ, това обяви бившият пиар на ПП Диана Дамянова за приключилите снощи преговори между доскорошните некоалиционни партньори.

Важното е това споразумение да гарантира промяната на кадрите в съдебната система, подчерта тя като изтъкна, че съдебната система е „раково образувание“. Дамянова попита как ще се избират регулаторте, които изискват 160 гласа.

Авторът на думата „сглобка“ трябва да бъде качен на „пиедестал“, защото нанесе нечувана вреда на ПП, каза Дамянова по адрес на Лена Бориславова, която първа пусна това определение по повод некоалицията ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

Пеевски става пред очите ни най-важният човек в държавата, заяви Харалан Александров, който също участва в разговора в студиото на БТВ.

„Моето убеждение от ден първи на това правителство е, че е за цял мандат – сега единствената загадка за мен е дали ще намерят нова обидна дума, за да определят своята коалиция или ще се нарекат с някаква дума, която не е толкова самоунижощителна, както беше думата сглобка, заяви Дамянова.

Припомняме, че ротационният кабинет „Денков-Габриел“ получи прозвището „Сглобката“ миналато лято, след като Лена Бориславова изпрати СМС до Десислава Атанасова с текст: „Ще счупим сглобката“.

По повод тридневните преговори между ППДБ и ГЕРБ-СДС Дамянова е на мнение, че Борисов ще отстъпи от искането си за смяната на Асен Василев.

„Борисов е добър преговарящ – той поиска максимални неща, за да може да отстъпи. Неща от типа: Свалете Асен Василев. Вероятно той ще отстъпи в тази насока. Сега важното е дали това споразумение гарантира да се започне промяната на кадрите в съдебната реформа – нещо, което те единодушно гласуваха в Конституцията“, каза още Диана Дамянова.

Тя коментира и появилата се информация, точно около преговорите, че се готви нов списък „Магнитски“. „Аз съм убедена, че той не обхваща никой, който е свързан с този преговорен процес. Това не е български закон, а информацията за нов списък тя нареше кьофишек.

Но вижте Пеевски, има една свръхактивност, той помогна за конституционната реформа и в този смисъл трябва да приемем, че дори хората от „Магнитски“ са в състояние да се конвертират при определени обстоятелства“, смята Дамянова.