Германецът, нарисувал графити по блокове в София, моли кмета за по-ниска глоба

Screenshot_2024-02-27_111437_2062828553341671763_big

Пред Столичния инспекторат е казал, че съжалява за постъпката си и разбира грешката.
Германецът, нарисувал блокове в София, се е извинил и е помолил за по-ниска глоба. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Иво Пенев от Столичния инспекторат. „Извършителят е германски гражданин от италиански произход. По думите му той е пътуващ графити артист. Спи по пейките в градовете, които посещава. Целта му у нас била да разкраси панелните блокове”, каза Иво Пенев.

„Не се наемам да оценявам творчеството му. Факт е обаче, че не е взел разрешение от Етажната собственост, нито от Столичната община. Вчера му съставихме акт за административно нарушение, като възможната санкция е от 300 до 2000 лева, която предстои да бъде определена”, обясни още Пенев.Той разказа, че е попитал автора на графиките дали би направил същото в Берлин. Младият мъж отговорил отрицателно.

„След като му казахме каква глоба може да получи, той каза, че силно съжалява и разбира грешката си. Написа в акта, че умолява кмета на столична община за разбиране, снизхождение и минимална санкция”, обясни Пенев.

Людмил Крумов, който живее в „Слатина”, е видял германеца в действие. Това е станало в 04:00 сутринта. Мъжът висял на въже на фасадата на съседната сграда. Крумов веднага се е обадил на телефон 112. На място пристигнала полиция и го задържала.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории