Обрат със смъртта на затворник в Бургас след скандал със съкилийник и намеса на надзиратели

1708605362-burg

Сигналът за инцидента в бургаския затвор, при който един затворник е починал, е получен около 11:00 часа в един от корпусите. Малко след спречкване между двама лишени от свобода – на 30 и 66 години, изтърпяващи наказанието си за извършени кражби, разтървани от дежурните надзиратели, по-възрастният пада на земята и дошлият на място медик констатира липсата на жизнени показатели.

Своевременно е сформиран екип от служители от отдел „Криминална полиция“ и отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Бургас, които извършват първоначален оглед. Видими сериозни травми по тялото на 66-годишния мъж не са забелязани. То е откарано за аутопсия в „Съдебна медицина“ към УМБАЛ – Бургас.

Засега не може да се потвърди причинно-следствена връзка между спречкването и настъпилата смърт. Ще бъдат изчакани данните от предстоящата аутопсия, които по безспорен начин да определят причината за загубата на жизнени показатели у 66-годишния лишен от свобода. По случая е образувано досъдебно производство.

Предполага се, че мъжът е починал от инфаркт, но на този етап причината за смъртта не може да бъде потвърдена, съобщи говорителят на ОДМВР-Бургас Цветелина Рандева.

Източник: Blitz.bg