Ни така, ни иначе; българите не искат Сглобката, но са уморени от изборите

Парламент - извънредно заседание

Увеличава се броят на българите, които не очакват промени в управлението след ротацията. Сега техният дял е нараснал на 66,4% от пълнолетните. Тези, които очакват нещо да се промени са 18%, а останалите не могат да определят. Това показват данни на последното изследване на „Галъп интернешънъл болкан“. То е направено за БНТ в периода 11-19-ти януари тази година. Анкетирани са 807 души по метода „лице в лице“ с таблети.

Едва 22,2% от сънародниците ни имат доверие в правителството. 67,7% нямат доверие на кабинета, а останалите не могат да определят. На фона на тази информация „Галъп“ прави извод, че е налице сериозна ниша за алтернативи.
Анкетираните смятат, че големи промени едва ли ще има с изключение на този на ГЕРБ. Там мненията са поделени.

„Явно част от привържениците на поемащата управлението формация всъщност биха желали да видят промени“, показват още изводите на Галъп.

34,2% са „за“ правителството да подаде оставка, докато 41,4% са „против“. Останалите се колебаят.

Според „Галъп“ големият процент, подкрепящи настоящето управление, се дължи на опасения у хората, че ще настъпи нова политическа нестабилност. Избори сега пък изглеждат съвсем нежелани. 30,9% са „за“, на 48,4% „против“. Останалите се колебаят.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории