Васил Терзиев влезе да хленчи по Нова: Останах само с едната трибуна! Но пък глобяваме яко софиянци

payimage-609789

Столичният кмет Васил Терзиев с надява да няма нови избори, „но ще изчакаме решението на съда“. Той се чувствал ощетен, защото мисли, че броят гласове за него щял „да нарасне при едно преброяване“, но когато дойде решението на съда, ще се съобрази с него.

По повод заседанието на СОС в четвъртък вечер, на което бяха гласувани комисиите, Терзиев определи като „опит да има една спирачка за всичко, което ние правим“. По думите му „кметът не е нито генерал без армия, нито безгласна буква, има много неща, които можеш да направиш и са в твоите правомощия“, допълни Терзиев, който остава без мнозинство в СОС.

Очертава се кметът да ползва прийомите на опозиция – имал трибуна и щял да упражнява натиск чрез медиите. Прозрачността лекувала най-добре подобни недъзи. Затова той и съветниците на ПП-ДБ-СС щели да дават гласност на всички теми и проблеми.

Пълна ревизия не може да има без решение на СОС, но това щяло да бъде тест да общинските съветници, каза кметът и обяви, че около МОЛ „Парадайс“ се работи за организация на движението по повод информацията, че там ще се издигне 60 метрова сграда.

„Имаме много проблеми по кварталите. Планът ни беше да си представим организационната структура, да получим подкрепа и да започнем да работим. За момента главният архитект е Здравков, но смятаме да проведем конкурс по-нататък“, каза той, отговаряйки на въпрос с кой главен архитект ще работи, след като неговият близък съюзник арх. Любомир Георгиев се оттегли.

Терзиев заяви, че целта на ГЕРБ е да покажат, че те не могат да управляват и по тази причина говорят за разпад в общината. Според него нямало разад, а Общината работи повече – с от 8 до 10 пъти са повече наложените глоби.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории