Терзиев и Бонев вдигат ново циганско гето в София! Разкриха грозния им план за „Красна поляна“

1

ВМРО ще се противопостави на всички опити на ПП-ДБ-Спаси София да се строят нови общински блокове за настаняване на цигани във Виетнамските общежития. Преди дни стана ясно от интервю на кмета на район „Красна поляна“ Димитър Петров (Демократична България), че ще се прави нов проект за изграждане на нови общински жилища на мястото на „Виетнамските общежития“. Целта е там пак да бъдат настанени същите, които бяха махнати или предстоят да се махнат.

Областният председател на ВМРО – София и общински съветник Карлос Контрера заяви, че районният кмет и ПП-ДБ-Спаси София искат да възстановят циганското гето.

„Десетилетия минаха в борба тези сгради да бъдат премахнати и това гето да бъде заличено. Все още има останали за премахване блокове. Вместо да се върви към окончателно премахване на гетото, сега „Промяната“ пак слага на масата идеята с общински или държавни пари да се строят блокове, където да се населят пак цигани. Искат да създадат ново вертикално гето“, категоричен е той.

Припомняме, че години наред граждани от район „Красна поляна“ протестираха и се бореха гетото да бъде премахнато и процедурата беше почти на финала.

„Сега, когато би трябвало да се завърши процесът, чуваме, че новата власт иска да връща гетото. Това означава милиони, които ще се прахосат за общински жилища, които ще се превърнат в същата кочина, каквато бяха и са останалите блокове. Вместо да се мисли там да се изгради парк, спортна инфраструктура, ако щете старчески дом, ПП-ДБ-Спаси София решили да правят ново гето. ВМРО ще се противопостави с всички средства на тази идея. В крайна сметка мнението на мнозинството от жителите на „Красна поляна“ е ясно. Нека да направим районен референдум и жителите на „Красна поляна“ да решат какво да се прави на мястото на Виетнамските общежития“, категоричен е общинският съветник от ВМРО.

ВМРО – София още в предизборната кампания през октомври 2023 г. предупреди, че ПП-ДБ-Спаси София смятат с парите от данъците ни да строят общински жилища и да ги раздават уж на социално слаби, т.е. предимно на цигани.