Само в 7DniSofia.bg

Довечера ще е страшно, спешно събират 70 от БСП, за да решат: Корнелия Нинова или Иван Таков

payimage-608745

Градският съвет на БСП-София ще гласува тази вечер дали общинските съветници от партията да подкрепят утре за председател на СОС кандидат от ПП-ДБ-СС, ако той получи широка подкрепа и от други партии. Предишното решение на столичните социалисти даваше мандат на съветниците да гласуват за кандидат, само ако той получи пълна подкрепа от всички партии

Така между „широка“ и „пълна“ подкрепа виси шансът СОС да има поне временен председател и да започне работа по същество.

Защото партиите в съвета са като скачени съдове и никой не дава подкрепа за Цветомир Петров (или друг кандидат на ПП-ДБ-СС), ако не участват и другите. Подкрепят ли довечера мнозинството от 70 столични социалисти лидера си Иван Таков за подкрепа за временен председател, ГЕРБ също ще даде рамо, както и тримата от Синя София и Карлос Контрера от ВМРО. Според неофициалната информация поне четирима от Възраждане – освен вече отцепилия се Иван Алексиев, ще участват в общата подкрепа, независимо от позицията на лидера си Деян Николов.

Против остават и тримата съветници от ИТН. Ваня Григорова, която е част от групата на БСП в СОС, но не е член на партията, няма да гласува „за“, обяви самата тя преди дни, но подчерта, че има консенсус и на 8 февруари най-вероятно ще бъде избран председател.

Веднага след тв участието й, от централата на БСП съобщиха, че партията не води преговори за мнозинство в СОС. „Напомняме, че колективният орган Градски съвет на БСП-София взе решение да не се участва в такова мнозинство и да се издигне наш кандидат за председател на СОС – Диана Тонова. Националният съвет на БСП потвърди това решение. Няма промяна в позицията ни“, размахаха пръст хората на Нинова.

ГЕРБ не участва в сглобки и заварки в СОС, реагираха веднага и от партията на Бойко Борисов.

Лидерът Корнелия Нинова е против усилията на председателя на БСП-София Иван Таков да се намери решение на проблема, защото се страхува, че той може да стане твърде силен и да застраши поста й, ако се кандидатира за него, обясниха от „Позитано“ 20.  Тя обаче трудно може да се противопостави на цялото градско ръководство в столицата, ако то застане зад  Таков, твърдят източниците ни.

Източник: offnews.bg


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории