Три месеца на власт и първи кмет на Борис Бонев вече е даден на прокурор

7 Dni Sofia05.02.2024
Столичен общински съвет - заседание

От Фейсбук профила на общинския съветник Карлос Контрера

Всички общински съветници бяхме сезирани от Главния счетоводител на район „Възраждане“, че в нарушение на правилата и нормативната уредба новият кмет на район „Възраждане“ е разпределил под формата на допълнително материално стимулиране (ДМС) 10 000 лв. от бюджета на района.

Бонусите са раздадени на новоназначени служители, които няма как да получат атестация за работата си за предходните три месеца по простата причина, че тогава въобще не са работили в администрацията. Въпреки това еднолично районният кмет със заповед бонифицира тези служители. ДМС е получено за добре свършена работа… Кога, каква е тази работа и как точно е свършена?

Много интересно е на база на какви атестации и на каква точно свършена работа се решава раздаването на ДМС.

От приложените документи става ясно, че сумите варират от половин до цяло възнаграждение. Същите са изплатени, въпреки възраженията на главния счетоводител, че това е незаконно.

Новият кмет на район „“Възраждане“ е Станислав Илиев от „Спаси София“. Когато СОС заработи, със сигурност ще искам изслушване по казуса.

Междувременно със сигнал изпращам материалите до Софийска районна прокуратура, тъй като като юрист имам съмнения, че е извършено престъпление по служба с настъпила щета за публичен орган в размер на 10 000 лв. Ще поискам и от кмета на Столична община извършване на пълен одит за направените през 2023г. и за януари 2024г. разходи от район „Възраждане“.

Не намирам от политическа и управленска гледна точка никаква логика да си раздаваш бонуси, без да си свършил никаква съществена работа. А че не е свършена никаква съществена работа ясно се вижда по улици, площади, градинки…

Явно това е планът за спасението на София, което е доста жалко!