Цялата защита пред напускане през лятото! ЦСКА привика национал: Ето ти договор, мисли

цска

ЦСКА е предложил нов договор на централния защитник Енес Махмутович“. Това се е случило преди заминаването на тима за лагера в Турция, а в следващите седмици ще има нова среща между двете страни, когато почти сигурно националът на Люксембург ще удължи контракта си.

Почти цялата защита на ЦСКА може да напусне в близкото бъдеще – с изтичащи договори са нидерландците Юрген Матей и Мено Кох, както и Махмутович и Иван Турицов. За родния национал в момента се водят преговори с швейцарския Сион и е твърде вероятно да бъде продаден в следващите дни. Армейците обаче реагираха и привлякоха за негов заместник младежкия национал Мартин Стойчев, който през есента бе твърд титуляр в Арда.

Християн Петров също може да погледне към трансфер в чужбина през лятото, или най-късно другата зима, като това е логичната следваща крачка в развитието му. Затова и от ЦСКА са предприели стъпки към подновяването на договора на Махмутович, който не е основна фигура в състава, но е прилична алтернатива за ядрото на ариергарда.

26-годишният национал на Люксембург, с корени от Черна гора, пристигна на „Армията“ през март 2022 г. от украинския Лвов, като се възползва от разрешението на ФИФА да напусне страната като свободен агент, заради военните действия там. До момента той има 32 участия във всички турнири с червената фланелка, както и 1 гол, който можеше да се окаже изключително ценен – откри резултата в предпоследния кръг на миналия сезон срещу ЦСКА 1948. После обаче гостите изравниха и се стигна до печалния пропуск на Иван Турицов от дузпа.

Махмутович е твърд титуляр в националния отбор на Люксембург, който през март играе бараж с Грузия за класиране на европейското първенство.