Бойко Борисов показа снимки, Киро и Асен бясно завиждат след срама в Пловдив

1

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че обмисля на предстоящите избори да сложи на първо място в листите доскорошния кмет на София Йорданка Фандъкова. На среща с близо 300 симпатизанти в столичния район Подуяне той добави, че не е обсъдил идеята с нея, но работата ѝ през годините е похвална. По същото време на общонационална среща на ПП в Пловдив нямаше и 30 човека…

Борисов се възмути в „Подуяне“, че след половин година управление на Васил Терзиев е асфалтирано едното платно, а другото е за другия мандат.

„Така бяхме притиснати от псевдопромяната в тези две години, че направо забравихме колко много е направено за София. Днес изживях културен шок – едно от двете платна на Околовръстното е асфалтирано, около километър, и то само едното платно. Другото е оставено за втория мандат. И ние се радваме, че едното платно на старото Околовръстно в посока Овча Купел край Суходол, е асфалтирано. А другото е пълно с дупки, едвам се минава. А като минеш на другата страна по тангентите, които ГЕРБ направи – друга София е това“, заяви Борисов.

Припомняме, че до местните избори миналата година Фандъкова беше кмет на София. Тя заемаше поста от 2009 г. като стана първата жена кмет на града, довършвайки мандата на Бойко Борисов, който тогава за пръв път пое премиерския пост. След това Фандъкова спечели безапелационно и през 2011 и 2015 година.

 

 

„Затова смятаме този път Йорданка Фандъкова да бъде кандидат за депутат. Тя свърши огромна работа за София, която – за съжаление, много бързо се забравя. Днес общински съветници от „Промяната“ пият, карат, правят катастрофи, че и отгоре на всичко се заяждат с полицаите“, добави лидерът на ГЕРБ.

Тези безхаберници, бият се с полицията и си стоят общински съветници, а ни проповядват от телевизора друг морал“, заяви лидерът на ГЕРБ като визира скандала със съветника ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев.

„Вместо да го изгонят с камъни, те обмисляли да го махнат. Как може да му искате оставката. Това за ПП е нормално“.

 

 

Борисов обясни, че когато е станало ясно, че няма да има кабинет с ПП-ДБ той е предложил в служебния кабинет да останат Асен Василев и Мария Габриел.

„В този кабинет носим отговорност само за министъра на отбраната. За външния – ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Ако иска да ме чуе, ако иска да се съобрази, после ще направя така, че да се съобрази“, каза Борисов за днешното участие на военният министър Атанас Запрянов в днешната конференция за сигурността в Черно море.

„Ген. Запрянов към ГЕРБ е лоялен“ и подчерта, че служебния кабинет си е на Главчев. „Конституцията помня, когато избирахме правосъден министър Пеевски предложи Христо Иванов да стане министър, той отказа. И тогава Пеевски предложи Атанас Славов. И Христо отиде да го върне, да дойде и той прие да стане правосъден министър. Тези 9 месеца те работиха заедно, за да имаме продукта, който имаме в момента“, подчерта Борисов.

 

 

„Хората видяха какво се случи с „Лукойл“ и как безхаберно развалиха правителството, което отвън изглеждаше добре, но аз отвътре го крепях. Няма смисъл да се обиждаме или мразим. Просто ги попитайте: Какво направи Борисов? Защо го направихте? Кой ви накара да съборите правителството? Ние без ДПС няма как да направим всички тези регулатори, които според Конституцията трябва да се изберат със 160 гласа. Трябваше да си изберем регулаторите и да продължим да управляваме. Сега не виждам как ще се съберем заедно“, обясни Бойко Борисов.

„Умишлено се работеше двата електората да се мразят. Те си мислят, че като минат тези два месеца – било каквото било. Сега си мислят, че като говорят така, ще постигнат успех срещу нас – напротив“, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Трябваше сега да си изберем заедно регулаторите и да върви държавата напред, допълни той. „Хемус“ щеше да е готова, Струма“ също А сега хем парите ги няма, хем нищо няма“, натърти още веднъж Борисов.

„Съдебната реформа на ПП се свежда до слагането на техни хора. Нищо друго,“ категоричен бе той. В България преди години бяха непрекъснато Макрон и редица европейски лидери. Сега ги гледаме само по телевизията, а преди премиерът на Китай стоя 4 дни, Меркел, Макрон и Тереза Мей бяха тук, британският премиер беше тук, разхождаха се по Моста на влюбените. Сега сме в тотална изолация. Хекимян сега може да ви разкаже, ако е в добро настроение, какво нещо се е случвало по медиите, докато ни съборят, възмути се Борисов.

Малоумно ли е всичко това сега, ние бяхме в чакалнята на Еврозоната, откачихме се от Румъния, а сега Румъния е много по-напред. Като влезеш сега в Русе са дупки, ями, тъмница, мръсотия. Сега пътят до Русе щеше да е готов, а три години сме спали, отсече лидерът на ГЕРБ.

Сега майката на подуенския кмет от ПП е министър, а Петков питаше защо майката на Сашо – Александър Ненков, е шеф на КЗК, коментира той по повод въпрос, зададен от залата.

Светът върви към война. Ужасно е това, което се случва в Израел. Това са цели поколения с тази война. Трябва да се намери начин в парламента да има някаква стабилност“, коментира лидерът на ГЕРБ.