Възраста не е порок: Мими Иванова и Развигор Попов се разделят, защото…

1

Голяма раздяла предстои на обичаното музикално семейство Мими Иванова и Развигор Попов. Певицата и композиторът няма да се виждат в продължение на месеци и ще бъдат в двата края на света. През февруари Мими заминава без съпруга си чак за Индонезия. Там тя ще бъде на почивка на екзотичния остров Бали, пише Ретро.

Нейна компания ще бъдат семейни приятели, с които миналата година естрадната легенда посети Занзибар и отпразнува рождения си ден с тях на брега на океана. Развигор обаче нямало да я придружи на пътешествието, което щяло да трае около две седмици. После Иванова щяла да се прибере само за няколко дни в София и отпрашвала отново за чужбина. Втората й дестинация ще бъде Австралия – място, което отдавна мечтаела да посети. Дотам тя ще лети повече от 24 часа и ще кацне в Сидни, където за пръв път ще има честта да пее пред българските емигранти.

„Много съм развълнувана, защото се оказа, че рядко ходят мои колеги там. Дано да проправя пътя! И хем ми е леко притеснено, че е много далече Австралия, хем се радвам за провокацията, която е пред мен. Готова съм да дам и да преживея по най-добрия начин всичко, което ми се случва и ми предстои, за да зарадвам българите в Сидни“, коментира Мими. Защо обаче е поканена да пее без половинката си на сцената и в живота, не е съвсем ясно. Развигор през това време няма да я чака у дома в София, а ще лети за пръв път до Ямайка. Той ще бъде гост на дъщеря си Ина и зетя Кристофър, който всъщност е родом от островната държава.

По принцип младото семейство живее в Берлин заедно е дъщеричката им Тейа-Мей. Композиторът отдавна имал мерак да го вземат да им погостува в Ямайка, но ваканцията там все се отлагала. Първо пандемията наложи рестрикции над полетите, а след това пък здравословни проблеми налегнаха естрадния доайен. Преди няма две години Попов откровено призна, че е бил диагностициран с онкологично заболяване, което към днешна дата е зад гърба му. Съпругата му бе неотлъчно до него по време на цялото лечение. Тя и композиторът са изключително благодарни на лекарите във ВМА, които направили всичко по силите си, за да го спасят. Заради ранното откриване на заболяването операцията на Развигор била напълно безкръвна и чрез лапаросколски метод хирурзите успели да премахнат туморно образувание, което открили.

В името на здравето си 83-годишната легенда на естрадната музика е решил да промени навиците си и да се лиши от много храни. Той е станал тотален веган и вече не пуши цигари. Дъщеря му и зетят изчакали да се позакрепи, за да го заведат на екскурзия в Ямайка. Композиторът отново е в разцвета на силите си, а наскоро с Мими издадоха и чисто нов музикален албум. Те са сред най-дълголетните семейства в естрадата заедно са от 48 години.