Само в 7DniSofia.bg

Бивш депутат от ПП: Аз съм баща на бебето на обвинената за убийството в „Драгалевци“

7 Dni Sofia23.01.2024
1

Бившият депутат от „Продължаваме Промяната“ Велико Минков смята, че е биологичен баща на 4-месечното бебе на Габриела Славова, която е под домашен арест заради убийството на съпруга си Пейо Пеев в квартал „Драгалевци“ в София.

„Четиримесечното дете е мой син, убеден съм в това. Не съм го виждал, не знам къде е. С майката не съм се чувал“, каза бившият депутат от „Продължаваме Промяната“ Велико Минков пред БНТ.

„Блокирала го е и няма процедура, по която да се разреши този въпрос“, каза адвокатът му Пламен Борисов.

Минков каза още, че е направил необходимите административни стъпки, за да припознае детето.

„По силата на презумпцията за бащинство, покойният г-н Пейо Пеев е станал баща на Кристиян, заради качеството си на съпруг на майката г-жа Габриела Славова. Г-н Велико Минков е завел гражданско дело №1568/2023г. за установяване на произхода на сина си Кристиян пред Бургаския окръжен съд. Исковата молба е предявена още преди детето да се роди, след като г-н Минков, при опита си да припознае детето, разбира, че припознаването не може да бъде признато, защото дни преди подаването на декларацията за припознаване, майката на детето е сключила граждански брак с (вече покойния) г-н Пейо Пеев, от когото има друго по-голяма дете“, посочва адвокатът на Велико Минков – Пламен Борисов в пост във Фейсбук.

Съдът вчера остави в ареста 54-годишната Красимира Трифонова, а дъщеря ѝ Габриела Пеева, беше пусната под домашен арест.

Заседанието се състоя при закрити врата по искане на защитата.

Обвинението срещу двете жени е за това, че умишлено са убили 44-годишния мъж, който е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития е открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

Определението на съда не е окончателно и подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд.

Смята се, че спор за родителски права е вероятната причина за убийството.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории