София се усмихна на тези снимки: Петко Войвода захвърли бастуна и грабна шампионка по танци

7 Dni Sofia22.01.2024
1

Старата школа за пореден път доказа, че младите не могат да се сравняват с членовете й, доказали се във времето. Един от най-обичаните актьори у нас, изиграл роля на капитан Петко войвода, показа, че възрастта не е порок. На 85-годишна възраст големият Васил Михайлов захвърлил бастуна и показа, че е в отлична форма, танцувайки с доста по-млада от него красавица.

Михайлов и сега си позволява и да посещава купони, след като в продължение на няколко години бе закъсал с краката и продължава да има проблеми с тях.

В интернет пространството се завъртя любопитен видеоклип, на който капитан Петко войвода танцува, грабнал през кръста в обятията си млада и красива брюнетка, пише Лупа.бг.

 

 

Дамата се казва Галина Георгиева и е бивша шампионка по танци на България, настоящ психолог и преподавател по женски практики. Тя споделя, че познанството им датира от години и двамата са добри приятели, а видеото е заснето по време на празничен банкет. Двамата танцуват блус на един от вечните шлагери на естрадното величие Васил Найденов – „След края на света“.

Преди доста години големият артист беше споменал в интервю: „В живота на мъжа има две жени – съпругата и… всички останали!“

„Аз държа преди всичко на характера на жената – на тази, с която живея, и другата – с която съм на сцената, даже и с оная, която ще заприказвам на улицата! Не общувам с жена, без да седна на маса. Но и не обичам такива, дето още първият им опит за контакт е: „Седни да пием една ракия!“. Мога да пия една ракия с нея, но видя ли две хубави очи, които ме поглеждат с жив и неподправен интерес, мога да ги помня цяла седмица“, признава Михайлов.

Вече десетилетия Васил Михайлов споделя живота си с журналистката Гергана Михайлова, от която има двама сина. По-големият от тях – Александър, почина само на 55 г. през 2019-а след битка с рака. Кончината му поболя екранния капитан Петко, но от миналото лято насам доайенът на Военния театър е във все по-добра кондиция. Причината е, че се подложи на операция за смяна на става, която даде добър резултат.

Преди да легне под ножа, актьорът опита всякакви лечения, сред които водни процедури, рехабилитация, масажи, но подобрението беше само временно.

Сега Михайлов, който признава, че винаги е харесвал миньончета, които носят обувки №35, ходел съвсем уверено без бастуна, който с удоволствие захвърлил вкъщи, а единствената му мъка останали проблемите със зрението.