Животът продължава: Деси Стоянова реши какво да прави след смъртта на съпруга й

1

Деси Стоянова е намерила начин да се бори със скръбта по починалия си съпруг Велислав Русев. Тя се върна на работа много скоро след трагедията, а свободното си време гледа да уплътнява докрай, за да не я застигат черните мисли. Водещата от Би Ти Ви сподели, че през почивните си дни често е на път – у нас или в чужбина. Компания ѝ правят синовете ѝ – близнаците Стефан и Красимир.

„Почти всеки уикенд ходя с децата я в чужбина, я някъде в страната”, коментира Деси в ефира на предаването „Преди обед”, след като получи покана за премиерата на колегата ѝ Петър Дочев. Събитието ще се състои след 2 седмици, но журналистката няма да присъства в публиката, защото по това време ще лети за Виена с хлапетата.

Съпругът на Деси Стоянова почина внезапно в края на ноември след масивен инсулт. Той си отиде от този свят съвсем млад, едва на 57 години. Велислав Русев беше уважаван журналист с богат опит в медиите и кончината му бе същински шок за гилдията. Понесоха се слухове, че той злоупотребявал с алкохола, но негови приятели категорично го отричат – от години не близвал нито капка.

„Когато човек преминава през нещо такова, се замисля за това колко важна е подкрепата на хората около него. Важна е, за да посрещнеш болката и да я понесеш. Затова искам да благодаря на всички за разбирането и съпричастността“, коментира Деси след завръщането си на екран. И допълни, че през следващите седмици няма да бъде в най-добрата си форма. Тя все още лекува скръбта си, като хора от екипа на „Преди обед” издават, че журналистката често плаче извън ефир. Някои са на мнение, че тя се е върнала твърде скоро на работа и е трябвало да потъгува поне месец, а не да се опитва да излъчва ведрост на екран, което, разбира се, е особено трудна задача.

„Факт е, че когато си разтърсен до основи, продължаването напред не е лесно. Категорично си давам сметка, че нещото, което помага, е стремежът да виждаш повече светлата страна на живота. Това е нещо, което аз смятам да се опитвам да правя оттук нататък. Нека ценим мига, защото в крайна сметка имаме само него”, завърши водещата разсъжденията си при завръщането си в студиото.

Стоянова казва, че не си позволила да изпадне в депресия, най-вече заради синовете си, които имали нужда от родителско рамо след загубата на баща си. Момчетата са в тийнейджърска възраст. Като по-малки били доста буйни и успявали да изваждат майка си от равновесие, но сега се превръщали в мъже и проявявали голямо разбиране към Деси. Дори ѝ помагали в домакинската работа, за да не се претоварва.

Водещата и любимият ѝ Велислав имаха дългогодишен брак. По време на трагедията той е бил сам в семейната им къща във великотърновско село, където прекарвал голяма част от времето си. През лятото се появиха слухове, че Стоянова и съпругът ѝ са в развод, защото не носят халките си, но журналистката отрече тези твърдения. Тя е категорична, че Русев е най-голямата ѝ любов и никога не е имала намерение да се разделя с него.

„Вельо. Отиде си. Мъжът, в когото се влюбих преди 24 години в коридорите на в. „Сега“. За когото избрах да се омъжа. Бащата на децата ми. Пораснах с него. Разчитала съм на него. Смели сме се и сме плакали. Мълчали сме заедно. Хиляди нишки, които са ни свързвали през годините. Никой никога не е подготвен за моменти като този”, написа водещата в социалната мрежа след смъртта на Велислав Русев.

Тя все още се съвзема след загубата, но казва, че вижда и светлината в тунела. Деси не иска депресивните мисли да я застигат, затова пътува и се зарежда с позитивни преживявания, които да я крепят и да ѝ носят надежда в мъката.