Спецов притеснен: Проверявам 997 души със скъпи коли и имоти за над 750 000 лева! Асен Василев – не

АИКБ - Икономика на светло - награди

„Спрямо български лица, придобили или продали недвижими имоти в Гърция, за 588 вече приключили контролни производства са подадени 82 коригиращи декларации с размер на близо 90 000 лв. С издадени 527 ревизионни акта допълнително са установени почти 672 000 лв.“. Това казва в интервю за „24 часа“ изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.

„Облагаемите доходи с източник от чужбина също трябва да бъдат декларирани, независимо дали в крайна сметка ще бъдат обложени в България, или не. Често лицата пропускат да изпълнят своите задължения и тогава данните от международния обмен се превръщат в ценен източник на информация, която подпомага извършването на анализи и провеждането на различни целенасочени кампании за контрол по спазването на данъчното законодателство“, обяснява още механизма, заради който се разследват.

Той обяснява, че освен контролните производства за високи касови наличности и имоти в Гърция има и други, които са образувани през 2023 г., НАП е започнала и 540 проверки на физически лица – собственици на моторни превозни средства от висок ценови клас.

„57 са проверките спрямо лизингоползватели на моторни превозни средства от висок ценови клас. Образували сме близо 400 проверки на лица, придобили имоти за над 750 хил. лв. в периода 2019-2022 г.“, допълва още директорът на НАП.

Спецов обаче отново не обелва и дума за подозирания в множество измами и мултимилионни комисионни негов авер Асен Василев.

 


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории