Филип Буков описа как е спасил майка и дете в София: Шофьорът тръгна да ме псува, но…

1

Постъпих джентълментски. Така актьорът Филип Буков определи жеста си към майката с дете, които бяха на косъм да бъдат пометени от хвърчащ бус на пешеходна пътека.

„Бях на един столичен булевард, по средата е разделен с островче с мантинела. Спускам посока Цариградско шосе и съм в лява лента, когато виждам по средата на платното жена с дете, която пресича. Спрях да я пропусна, тя тръгна, но в огледалото за обратно виждане видях, че един бус се движи по-бързо и не намалява. Явно нямаше видимост от колите зад мен, а аз се бях със скутера ми“, разказа ситуацията пред Би Ти Ви той.

Когато е видял шофьора завил рязко на дясно и препречил и другото платно.

„Той ме видя, настъпи спирачки, тръгна да крещи по мен, но после видя, че там има дама с количка. Жената ми кимна и пресече. Всичко се разигра за 10 секунди“, продължи разказа си той.

На въпроса не го ли е било страх, ако шофьорът на буса не набие спирачки Буков лаконично отговори, че толкова бързо е станало всичко, че не е имало време за страх.

„Най-много да ме напсува, че не знам какво правя, не съм мислил, че нещо лошо може да ми се случи“, смята актьорът. Но заяви, че постъпката му е била джентълменстки жест към жената, за да може да пресече спокойно.

По думите му е важно да бъдем добри.

„Не мога да променя целия свят, но мога да променя малкия свят около себе си, и ако всеки мисли така ще заживеем в едно по-добро място“, категоричен е Буков.

„Този жест ми е отне 2-3 секунди, а вероятно жената го е оценила по-високо, отколкото  всъщност аз съм направил. Ако може нека всеки човек да прави такива добри неща, за да може ако не друго, поне денят ни да минава с едно по-добро настроение“, призова актьорът.