Любим актьор спасил живота на майка и дете в София: По-добре те да живеят, отколкото аз

7 Dni Sofia16.01.2024
Филип Буков

Филип Буков сподели, че наскоро е спасил живота на майка и бебето ѝ в София – младата жена и рожбата ѝ са били на косъм да ги помете фучащ към тях бус

„Спускам се със скутера си по булевард „Г.М. Димитров“ към КАТ. Една жена тръгва да пресича с количка. Аз съм от лявата лента. Първо, аз намалявам, второ, те ни виждат. В огледалото на мотора виждам, че един се е засилил“, описва екстремното преживяване звездата от „Откраднат живот“.

„Един обаче фучи с бус. Аз си казвам, че трябва да се сети да спре. В този момент давам рязко газ и препречвам другото платно“, разказва Буков.

Красивият актьор допълва, че не имало никакво време да обяснява на младата майка защо е предприел тази внезапна маневра. „Тя обаче ме видя. И сигурно разбра, че искам да я предпазя“.

По думите шофьорът на буса „скочил на спирачката“ и успял да закове возилото. „В първия момент тръгва да се набира нещо да ми крещи, после вижда жената с количката“, спомня си той.

Филип Буков разкрива и причините, които са го подтикнали да прегради със собственото си тяло пътя на джигита.

„Просто това е вкоренено в мен. По-добре мен да ме блъсне и да ме похарчи. Голяма работа. Аз съм мъж. Ще ми счупи крака, ще ми счупи ръката. Но там има една, дето дава живот. И тя вече е дала живот“, доверява мотивите за жертвоготовността си секссимволът.

„Аз и да умра, тя вече е родила едно дете. И то някой ден ще застане на моето място“, казва още левентът.